Jump to content

Zakon o javnom redu i miru


bettyboo

Preporučene objave

Postovanje,

 

Zivim u malom gradicu i Istri koji je najzivlji ljeti. Kafic preko puta je u funkciji i pun, sa radnim vremenom do 2 sata u noci. Nepotrebno je napomeniti da se radno vrijeme cesto ne postuje, buka sa terasa i nered od pijanih gostiju pri odlasku su stalan prizor, stanari se bune, pozovu policiju ali kafic i dalje radi tim tempom. Imam nekoliko pitanja:

 

1.Koji je Zakon o javnom redu i miru na koji se mogu pozvati da kod lokalne opcinske vlasti ulozim prituzbu na rad ovog kafica?

 

2. Kojemu to kaficu biva uopce dodjeljeno radno vrijeme do 2 u noci vikendom, a do 12 pod tjednom?

 

 

Unaprijed zahvalan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

radno vrijeme kafića je uređeno zakonom do 12 sati odnosno do ponoća. međutim ostavljeno je jedinicama lokalne uprave i samouprave te gradovima da za maksimalno za 2 sata mogu produžiti radno vrijeme kafića što su i većima gradova učinila.

Vi možete napisat dopis sanitarnoj inspekciji u vašem gradu te prijaviti taj kafić da nema provedene mjere zaštite od buke (atest buke i mjerenje zvučne izolacije) što svaki objekt prilikom otvaranja mora imat al to svi skinu posli.

Ovlaštena firma dođe ga napravit ako nema, o trošku vlasnika objekta (takođr bi mu inspektor triba napisat kaznu ako nema atest buke).

 

Ako je u.o. u sklopu stambene zgrade ili zgrade u kojoj se obavlja neka druga djelatnost, uvjeti su stroži.

 

Policija van neće ništa konkretno napravit i učestalo zvanje van neće koristit. Kao što rekoh, sanitarna inspekcija je rješenje. Ako ni oni ne budu djelovali, možete podnijet prijedlog gradskom vijeću da se smanji radno vrijeme kafića, ako ga učestalo ne poštuje, krši odluke o komunalnom redu i sl. Za to, pogledajte službeni glasnik vašeg grada i vidite detaljno šta piše o tome

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija