Jump to content

d.o.o i pomorstvo


Popeye

Preporučene objave

Poštovani,

volio bih da mi netko odgovori na slijedeće pitanje:

dali je u skladu sa Zakonom biti osnivač, jedini član uprave i jedini zaposlenik tvrtke d.O.o. i istovremeno pomorac duge plovidbe koji izbiva iz RH po 6-7 mjeseci godišnje?

Hvala najljepša, odgovor na ovo pitanje mi je jako bitan! :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete osnovati tvrtku, u osnivačkom se aktu definirati kao jedini direktor sa svim ovlastima bez ograničenja, prijaviti se na mirovinsko i zdravstveno osiguranje po ugovoru o radu na minimalnu osnovicu za plaćanje doprinosa (2814 kuna još uvijek) i dok uplaćujete doprinose nitko vas neće pitati gdje ste. Mala je mogućnsot da će se neka inspekcija uputiti k vama i ustanoviti da vas nema, to je bitnije onima s maloprodajnim mjestom ili sličnim, koji moraju raditi ur adnom vremenu koje prijave. Kako pomorci definiraju svoje obveze to ne znam, valjda vi znate, ali za ovaj dio priče možete sve osnovati i otići na Socotru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naše kontrolne službe još nisu evoluirale toliko da bi u takvim slučajevima ustvrdile da tu mora biti prikriven radnik na crno, i ne pada im na pamet pitati "ako vas nema, a tko radi". Dok plaćate doprinose, nitko se neće uzbuđivati oko tog tko ustvari dogovara čartere dok ste vi na putu. Stvari se možda promijene, ali zasad je još ovako. A ako vas netko prijavi - ne znam, ako već imate u glavi taj film, možda da ipak nekog zaposlite na 1 sat dnevno, taj vas neće puno koštati, pa da kažete da taj radi sve, sposobna neka faca, produktivna za petoricu.... Možda da ne kažete da ste na Sejšelima, dat ćete veću inspiraciju za prijavu tim ljudima od kojih očito strepite, javljajte se iz nekog manje privlačnog mjesta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija