Jump to content

Pravo oca na viđanje djeteta


Marin-Ri

Preporučene objave

Pozdrav svima, imam pitanje pa cu nastojati biti sto kraci i jasniji.

 

Ja i moja nevjencana supruga imamo curicu od 2 god, ona je odlucila da vise ne zeli da zivimo zajedno i vraca se u rodni grad kod roditelja 400 km daleko od grada gdje trenutno zivimo. Ja zelim uzeti dojete svaki drugi vikend u mjesecu od petka do ponedjeljka ona se sa tim ne slaze jer ne zeli da dovodim dijete u grad gdje ja zivim. Koja je praksa u ovakvim slucajevima i sto obijektivno mogu traziti od zssc ili da se obartim odvjetniku i sudskim putam to rijesavam. Dakle pitanje je dali se mogu nadati da cu moci dobiti dijete svaki drugi vikend na viđanje bez prisustva majke bez obzira na put od 400 km.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

svakako se javite czss i iznesite situaciju onakvu kakva trenutno je.i prijedlog svog plana za viđanje djeteta, ukoliko ne mislite tražiti da se dijete povjeri vama na skrb (prvo to treba uredit, usporedno s time ide određivanje vremena druženja djeteta s roditeljem s kojim dijete ne živi i određivanje iznosa uzdržavanja). isto treba riješiti pitanje plaćanje uzdržavanja roditelja s kojim dijete ne živi..da sve bude po PS-u i da vam kasnije netko ne predbacuje da niste zainteresirani, da ste neodgovorni.., nemojte čekati majku, VI pokrenite postupak - ukoliko je majka razumna, najbolje bi bilo da se možete usuglasiti oko viđanja s obzirom na činjenicu da ste prostorno udaljeni. bez obzira ne sve, to nije nepremostiva prepreka i mora se naći modalitet u kojem ćete vidjet dijete i dijete vas, što je još bitnije..iako je još mala, ako ste dosad imali uredan emocionalni odnos i ako pokažete inicijativu, trebala bi biti na boravku kod vas za vikend. ali budući da ste muško, vjerojatno ćete morati uložiti malo više truda da to "dokažete". pokažite i krenite čim prije, ako ne odmah, kad bude veća, sigurno ćete uspjeti provesti miran vikend sa svojim djetetom :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zaboravila sam reć da se to ne rješava na czssu, tamo kreće, a onda ide na sud gdje se donosi odluka. idealno bi bilo kad tih ustanova ne bi trebalo, kad bi ljudi rekli.."ok, nismo više zajedno.., idemo napravit kako je najbolje za dijete...i dogovorit se.." o svemu.., al to obično nije tako, ja znam svega nekoliko roditelja koji su svoje međusobne probleme i nesuglasice, često negativne emocije stavili na stranu s ciljem da dijete dobije najbolje (od oba roditelja)u danim okolnostima..i ponekad se jedan roditelj nada kompromisu.., možda i drugi, al obično se desi da se jedan ili oboje predomisle, stvari se iskompliciraju..uopće nebitno zbog kojih razloga..nakraju dijete ispašta. preduhitrite to i posložite stvari prije nego se kockice izmiješaju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija