Jump to content

ovrha zbog neplacanja alimetacije


zvonka85

Preporučene objave

koliko ja znam moze. govorim iz svog iskustva, posto je prvom odlukom suda se islo na ovrhu kod roditelja moga bivseg kojem se ne zna boraviste niti gdje je i sto posjeduje, pa su isli zakonskim putem kod njegovh roditelja. e sad , ja sam to sve stopirala jer ljudi nemaju za kruh a necu im jos ja uzimati . nisam mogla, jer oni nisu krivi radi svog sina.

sad ako ti imas drugu situaciju vidi kako ces rijesiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Članak 216.

(1) Ako roditelj ne uzdržava dijete, baka i djed po tom roditelju dužni su ga uzdržavati prema odredbama članka 209.-211. ovoga Zakona.

 

Članak 216.a

Tužbom se uzdržavanje u slučajevima iz članka 213. do 216. ovoga Zakona može tražiti samo za vrijeme nakon njezina podnošenja.

 

Jeste li to uradili?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam sigurna što to znači :-?

Tužbu za alimentaciju sam digla prije više od godine dana, u rješenju piše da mi je dužan svaki mjesec plaćati određenu svotu, a sve zaostatke da mi je dužan platiti u roku od 15 dana pod prijetnjom ovrhe, kao i troškove mog odvjetnika.

Od tog dana, on je platio svaki treći mjesec, a o zaostacima da ne pričam. On radi na crno, tako da je ovrha na plaću nemoguća, a sve što ima i kupuje stavlja na svoju majku.

Dakle, ja mogu dići tužbu za pokretanje ovrhe nad npr. nekretninom njegove majke, ali ne za sve neplaćeno dosad, nego samo za buduća neplaćanja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija