Jump to content

Napušteno gradilište i devastiran okoliš


Understanding

Preporučene objave

Grad je prodao privatnom investitoru gradilište za stambenu zgradu. Investitor je dobio građevinsku dozvolu na gradilište dovezao kamione stare građevinske opreme postavio dizalicu kran iskopao veliku temeljnu jamu (koja je puna vode ) i napustio gradilište.

Gradilište je potpuno napušteno sa ogromnom građevinskom jamom koja je udaljena desetak metara od drugih stambenih objekata, nagrđuje okoliš ,predstavlja opasnost (dizalica bez nadzora) erozija tla od vode iz umjetnog jezera koje je leglo komaraca i narušava zdravlje kao i uvjete stanovanja okolnim stambenim objektima. kojima je zbog devastiranog zemljišta umanjena tržišna cijena.

Nema izgleda da se nastavi gradnja na napuštenom gradilištu.

Koje radnje mogu poduzeti stanari okolnih zgrada da se okoliš i gradilište u gradskoj zoni dovede u pristojno stanje ukloni opasna dizalica , stara oprema i zatrpa umjetno jezero. Odnosno da se uvjeti stanovanja dovedu na prijašnju razinu. Ili da se na neki način nadoknadi umanjena vrijednost stanova koji imaju desetak metara ispod prozora i ulaza ogromnu jamu punu vode.

Hvala na pomoći

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Za početak napišite prijavu građevinskoj inspekciji ,i opišite gradilište kao opasno područje .Gradilište treba udovoljavati određenim uvjetima zaštite radnika i drugih osoba .Tu postoji opasnost za djecu od utapanja .Prijavu podnesite i sanitarnoj inspekciji ,jer je takva voda izvor zaraza . O svemu obavijestite i nadležna ministarstva , a vlasnika pismenim putem s povratnicom pozovite da uredi gradilište u skladu sa Zakonom i pravilima struke kako ne bi bili

prisiljeni podnijeti tužbu sudu i tražiti da se to učini i naknadi šteta koju trpite ,jer Vam se na taj način onemogućava normalno korištenje Vašeg vlasništva .

 

Napišite svi i peticije gradskim vlastima .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija