Jump to content

zbunjena trudnica


nemam_pojma

Preporučene objave

evo imam pitanje, tj malo više njih

 

trudna sam i nisam više s momkom koji me psihički zlostavljao i prijetio mi, isto tako je rekao da on neće priznat dijete jer dijete nije njegovo ( psihički nestabilna osoba tj bolje rečeno posesivna ljubomora) da bi za 2 dana zvao i ispričavao se da nije tako mislio itd... uglavnom opet je počelo maltretiranje i riječi poput : neču priznat tuđe dijete...

neda ti bog da mi se javiš za 2 miseca (tada trebam rodit) nešto ču ti gadno napravit igraš se sa svojim životom ne tuđim...( ja nisam odgovarala na por) ima toga još a sve je krenilo kad sam ostala trudna i trajalo 7 mjeseci, ali ja sam te poruke sačuvala i sad me zanima sljedeće:

 

1. ja neču ni pod koju cijenu navest ime oca kad budem prijavljivala dijete ni u matičara ni u czs da li oni mene mogu ikako prisilit na to ( samo mi nemojte pričat kako nije uredu da dijete nezna za oca da mu uskračujem njegova prava itd, dobro sam razmislila i pametno odlučila)?

 

2. da li on može tražit ikakva prava tj dali on može tražit dnk ako ja to neodobravam ( jer moga bi bilo tko doć da je otac djeteta da oče dnk)?

 

3.ako se približi meni i djetetu jeli ga mogu prijavit policiji pošto on neče biti naveden kao otac znači on je samo osoba koja nas uznemirava?

 

4. da li mi one poruke koje sam sačuvala idu u prilog tj. ako ikako on dođe do djeteta (tj. da mu je on otac dobije nekim čudom pravo), da li poruke vrijede na sudu?

 

5.može li se bez moje suglasnosti išta raditi oko djeteta tj bez mog pristanka ili ja o svemu odlučujem pa tako i o ocu djeteta ( mislim na sud, czs)

 

6. da li mogu njegovi otac i majka znaci baka i djed tražiti ikakva prava

 

znam da je puno pitanja ali nemam koga pitat!!

 

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vi ne morate navesti tko je otac djetetu, a što tiče prijave policiji bi bilo pametno to što prije napraviti radi mira(najviše mislim na dite ).znači odete na policiji i tražite da se o svemu napravi službeni zapisnik(ako imate poruke svakako ih pokažite i tražite da ih se zapiše u slu. zap.). što se tiče dnk nisam siguran ali ukoliko je moguće da otac zatraži dnk, a kad se uspostavi da je otac diteta isti ima sva prava i obveze kao roditelj(jednako kao i vi) a u tom slučaju bi i njegovi roditelji imali pravo tražiti susrete i druženja s unukom.sud ukoliko dostavite dokaze (pa tako i poruke) bi trebao to uzeti u obzir ali u praksi neznam kako to izgleda odnosno oni odlučuju što će se uzeti u obzir a što ne.dakle ukoliko dodje do suda poruke napišite(navesti sadržaj istih, vrijeme i datum zaprimanja)u jednom podnesku i tražite da se iste uzmu kao dokaz.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

pozdrav trudnice :)

 

odgovri uiz prve ruke (na žalost, sve sam isto prošla) su:

1. nema nitko pravo, malo će radit presing na tebe, ali ako si ti odlučila da je rubrika otac prazna, onda će tako i ostati. presing će malko raditi czss kada iz matičnog ureda dobiju obavijest da je upisano dijete, bez navedenog oca, to maoraju proslijediti u czss.

 

2. on tebe može tužiti i dokazati da je otac (zato sam ja oca svoga djeteta ipak upisala i eto, sada mi zagorčava život kako stigne, ali bolje i to nego da riskiram tužbu koju znam da gubim)

 

3. policiji ne samo da možeš nego, ako si pametna i hoćeš, prijaviti svaki put kada ti se približi na ulici i uznemirava te (ne ako te samo kratko i uljudn pozdravi, ali ako te na bilo koji način presreće, vrijeđa, ma "samo" uzenimrava - odmah zovi 92). čak i ako je upisan kao otac tvog djeteta - NEMA te pravo uznemiravati

 

4. ehhhh, imam ti ja sms-ova od ex-a pune cd-e, nitko do sada, na ovih par ročišta nije se obazirao na to. ni u czss. imam osjećaj da oni samo šibaju po špranci, ne zanimaju ih punu "detalji". svejedno, sve arhiviraj i priloži na sud, možda ćeš ti bit bolje sreće.

 

5. ne može. sve ti odlulučuješ. tu imam jedan postupak u tijeku, ali neću iznositi detalje javno, ako te zanima može na pp. ali u principu, ne mogu oni ništa, ti si majka!

 

6. njegovi roditelji isto mogu tražiti termin za viđanje unuka/unuke. moraju za to proći vještačenje.

također, ako ti ex ne bude plaćao alimantaciju, imaš je pravo potraživati od njegovih roditelja, ali ne i zaostatke.

 

čuvaj bebicu, mazi trbuh, uživaj u trudnoći i sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija