Jump to content

Tužba protiv odvjetnika radi nastale štete?


visnjaZ

Preporučene objave

Zanima me da li je moguće tužiti odvjetnika ondnosno društvo u kojem je radi radi počinjene štete?

 

Naime, s bivšim suprugom vodim parnicu radi podjele bračne stečevine, koja se sastojala od stana, kuće, firmi, auta.

Spor traje od 2005. Odvjetnik nije stavio zabranu raspolaganja imovinom na kuću (ili kako se to već zove) a na stan je stavio, pa je moj bivši suprug to skužio i kuću prodao 2007.godine. Odvjetnik me uvjeravao da to nema veze, da će on morati mi isplatiti moj dio (otkud ako je potrošio novce?). Sporu se ne nazire kraj, stalno su se izmjenjivali odvjetnici na mom predmetu, a odvjetnik koji je bio zadužen za moj "slučaj" je otvorio vlastiti odvjetnički ured.

 

Ja smatram da je njihovim nesavjesnim ponašanjem meni počinjena šteta, jer ja nisam pravnik pa sam zato angažirala istog a ništa nisam dobila zauzvrat. Osim hrpu troškova i računa.

Zanima me imam li ikakve šanse da ih tužim? I da li da tužim odvjetnika s kojim sam sklopila ugovor ili ured u kojem je on radio?

Napominjem, da sam ja prije godinu dana ipak im otkazala punomoć i prešla kod drugog odvjetnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kod tog odvjetnika sam došla isključivo radi toga, već prije je stavljena zabilježba na stan a na kuću nije jer je kuća djelomično bila privatno vlasništvo a djelomično vlasništvo firme, naravno njegove. Odvjetnik koji mi je stavljao zabilježbu je rekao da se ne može staviti zabilježba na vlasništvo firme?! :misli:

A sad da li ga je suprotna strana više platila, pa zar to nije nesavjestan rad?! Ja to ne mogu znati, ali je činjenica da jednu vrlo jednostavnu stvar nije napravio, što je suprotna strana jako dobro iskoristila,zar ne?

Mene zanima, mogu li ga tužiti, ili preko odvjetničke komore ili to moram privatno? Btw, kuća je vrijednosti cca 400 tisuća € pa te ja pitam jel nisam oštećena?! :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

Bračna stečevina sve što je stvoreno u braku radom dva supružnika .

 

Na svu imovinu stečenu na naprijed navedeni način trebalo je tražiti privremenu mjeru zabrane raspolaganja .

Kod diobe imovine -bračne stečevine Vi ćete tražiti i kuću koju ste stekli u braku i radom -ne nasljeđivanjem.Kuća je vlasništvo nasljednika.

 

Ako je bračni drug otuđio nešto što je stečeno u braku tada kod diobe bračne stečevine treba navesti i ttu vrijednost ,pa utvrditi koliko Vam bračni drug duguje ,i da li ima pravo i na koji dio preostele imovine ili je on svoj dio več uzeo .

Novi odvjetnik Vas treba uputiti nakon što prouči svu dokumentaciju koja se odnosi na zajednički stvaranu imovinu .

 

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ta kuća koja je prodana, bila je predmetom procjene/vještačenja te je procjenjeno da je "moj" dio 1/3 vrijednosti. Ali je stvar što je on sprašio te novce pa se bojim od čega ću se naplatiti :vrti:

Mene ljuti to što sam ja laik, a bila sam primorana sve i svašta naučiti nažalost na vlastitom slučaju. Zato sam uzela odvjetnika, a njemu to nije problem što je kuća prodana. A meni se čini da je to veliki problem. Jer što Vam vrijedi da dobijete presudu da Vam netko mora isplatiti milion kn ako nema otkud :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

 

rekli ste da je Vaš bivši suprug potrošio novce od prodaje kuće u kojoj ste imali pravo na 1/3 vrijednosti iste.

No, jednako ste tako naveli da je predmet diobe stečevine stan, firme i te auta. Pored tolike imovine (na stanu npr. postoji privremena mjera) - zašto se bojite da se nećete imati odakle naplatiti? Pored toga, pretpostavljamo da gospodin suprug mora negdje i raditi, a Vi mu možete sjesti i na plaću.

 

S poštovanjem,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači ovako, 1/2 stana je neosporno da bi mi trebalo pripasti, kao i 1/3 kuće koja je procijenjena i taj je iznos veći nego ostatak druge polovice stana. Pitanje je koliko će onda još to trajati jer tko će ga istjerati van.

Auti su na firmu, koju je prenio na svog brata i nije zaposlen iako sve poslove obavlja preko te firme tako da mu ne mogu sjesti na plaću. Jer da prima plaću sjela bih mu za neplaćene alimentacije zadnje tri godine. A dio od firme (auti i sve ostalo) neću potraživati jer to vještačenje bih opet ja trebala platiti a tko zna koliko bi to moglo trajati.

Malo smo se odmaknuli od mog glavnog pitanja. Sve ja znam što bih ja po zakonu trebala dobiti. Moje je pitanje bilo nema li nikakve odgovornosti za počinjene propuste moj bivši odvjetnik?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko mi je poznato, nije zabilježen niti spor niti privremena mjera. I zato je i prodana kuća. Mislim, pa zato sam i uzela odvjetnika da zaštiti moja prava, ja to nisam tad znala a i nisam morala ali smatram da je moj odvjetnik to morao znati.

Da potražim savjet u odvjetničkoj komori? Oni bi trebali znati jel odvjetnik ispravno postupio ili nije :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija