Jump to content

prebivalište


kahi

Preporučene objave

Moja prijateljica koja živi sa invalidnim djetetom i prima plaću kao njegovateljica svog djeteta i dodatak za sina na invalidnost , rastavljena je od supruga, unajmila je moj stan u Sisku i sklopile smo ugovor za najam. Došla je iz Kutine a sada živi u Sisku gdje je prijavila boravište. Sada želi prijaviti stalno prebivalište u Sisku na mojoj adresi u Sisku. Obzirom na navedene okolnosti, dali je to pravno u redu, i u slučaju prodaje svog stana ili izdavanja stana drugom stanaru da li mogu imati kakve probleme, da li ona može meni napraviti probleme ? Što mi savjetujete ?

Srdačan pozdrav i poštovanje ! :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Što se tiče pravne strane, tu nema nikakvih problema. Treba imati ugovor o najmu s vama i vašu izjavu da ste suglasni, odnosno da dajete pristanak za prijavu prebivališta. Bez vaše suglasnosti ona ne može prijavit prebivalište.

 

Što se tiče drugog dijela pitanja, tu je već situacija malo rizična. Naime, što ako se vaša stanarka odbije iseliti. Ona je sada u posjedu vašeg stana, a da bi je prislino iselili morat ćete ići na tužbu za iseljenje, što može potrajati godinama.

Prema tome, dobro razmislite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija