Jump to content

Alkohol u krvi, nacin placanja


anonimno

Preporučene objave

Danas sam dobio rjesenje prekrsajnog suda za prometni prekrsaj zbog alkoholiziranog stanja i navodno zbog nevezanja sigurnosnog pojasa. Naime prometni policajac je utvdio koncentraciju alkohola od 0,66 promila, što umanjeno za 0.1 iznosi 0.56 promaila alkohola u krvi, što ne poričem kako sam i rekao na sudu. što se tiče sigurnosnog pojasa, pojasnio sam da imam naviku izlaska iz automobila kada me zaustavi prometni policajac! uglavnom, dobio sam novcanu kaznu od 2500kn + 200kn sudskih troškova, te 3 boda i 3mjeseca oduzimanje vozačke dozvole, ba bi me zanimalo kako bi ja tu novčanu kaznu mogao zamjeniti za nešto drugo, tj platiti je na neki drugi način budući da sam student i nemam svojih primanja, od kazne ne bježim, nisam bio kažnjavan prije i živim na teret roditelja... Kako je to moguce rjesiti, pise da rok za zalbu imam 8 dana, a za patiti kaznu 15. odakle da skupim te novce za kaznu u 2 tjedna?!!? još me i zanima, kada će mi oduzeti vozačku dozvolu, tj kada će početi trajati ta tri mjeseca... puno hvala... svaki savjet je dobrodošao...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

rješenje još nije pravomoćno, a to će postati tek ako se ne žalite na njega u roku 8 dana od dana prijema, kako vam već piše u uputi..

nakon pravomoćnosti trebaju vam stići uplatnice za plaćanje na kućnu adresu, pa onda možete pokušati dogovoriti plaćanje na rate i sl. što će vam već sudac reći može li i kako..njega kontaktirajte..

i onda opet čekajte dok vam ne stigne pisamce/poziv policije za upis zabrane upravljanja vozilom...

do tada se vozite

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Budući da je riječ o iznimno niskoj koncentraciji alkohola i statusu studenta, da vaši roditelji ne bi platili za vašu avanturu, napišite žalbu i lovite zastaru. Ne slažem se s takvim izbjegavanjem odgovornosti, ali mi se ne čini da vam je vožnja pod utjecajem alkohola običaj i stvarno, s obzirom da u praksi imam mahom 1,50 g/kg pa naviše, savjetujem vam da se žalite i navedete da visina kazne ne odražava dostatno vašu prethodnu nekažnjavanost i materijalnu situaciju s obzirom na nađenu koncentraciju alkohola, da prekršaj priznajete, ali molite ublažavanje kazne i, kao student, oslobođenje od troškova postupka. Bitno je da u žalbi navedete broj pobijanog rješenja i datum te se osobno potpišete. Takav prigovor, ako je bila riječ o prekršajnom nalogu, koji se odnosi na visinu kazne, ide direktno na VPS, kao i žalba na Rješenje, ukoliko je bila riječ o Rješenju. A najbolje rješenje za vašu budućnost bi bilo da iz ovoga izvučete pouku jer ako vam u iduće tri godine ovo rješenje postane pravomoćno i još vas jednom ulove, kazna će biti veća, a treći put se može ići u zatvor, čega sam osobno pristaša.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

s obzirom da u praksi imam mahom 1,50 g/kg pa naviše, savjetujem vam da se žalite

 

nista hebenije nego kad se sudska vlast rasiri preko zakonodavne. ne zbog ovoga, ovaj je zrtva zakonodavca, ali vase je da sutite i sprovodite zakon, a ne da savjetujete. jer ako savjetujete ovdje tko zna kako cete kreativno presudjivati i tko zna koje ce jos zablude/predrasude utjecati na vase stavove.. to si za doma ostavite, kad djecu odgajate....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Pozdrav! i moj frend je imao sličnu 'anegdotu'.. popio 2x ožujsko, krenuli doma i 500m nakon caffe bara bili plavi andeli.. napuhal je 1.18 - umanjeno za 0,1 - 1.08.. neposredno prije puhanja je ####o... student je.. nikad kaznjavan..

 

pa imam jednu molbu.. - dal mi može tko poslati primjer bilo koje žalbe na temu studenta.. PUNO Vam Hvala..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad smo se mi upoznali?

 

 

 

nista hebenije nego kad se sudska vlast rasiri preko zakonodavne. ne zbog ovoga, ovaj je zrtva zakonodavca, ali vase je da sutite i sprovodite zakon, a ne da savjetujete. jer ako savjetujete ovdje tko zna kako cete kreativno presudjivati i tko zna koje ce jos zablude/predrasude utjecati na vase stavove.. to si za doma ostavite, kad djecu odgajate....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad smo se mi upoznali?

 

nikada, ali obzirom da spominjes "kako u praksi imas 1.50 i vise" bit ce da si prek. sutkinja. kao takva bi morala sprovoditi zakon onako kako je napisan, a ne razmisljati o njemu, je li dobar ili los i treba li ovome ili bilo kome drugome omoguciti da se izvuce iz nekih razloga koje ti osobno (ali ne i zakonodavac!) smatras opravdanim. u suprotnom imas predrasude i kao takva ne mozes nepristrano suditi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne želim na ovaj način komunicirati i privatizirati forum za osobna prepucavanja

 

vase je pravo da ne komunicirate sa mnom, no budite korektni i nemojte tu odluku pravdati promasenim razlozima, ovdje nema ni govora o "osobnom prepucavanju" jer niti se ja obracam vama kao osobi vec vama kao pravosudnom duznosniku, niti se s vama prepucavam vec iznosim jasne, utemeljene i obrazlozene stavove.

naime, kao prek sudac savjetovati konkretnom okrivljeniku "da lovi zastaru" uopce, a pogotovo to obrazloziti navodima "da je rijec o iznimno niskoj koncentraciji alkohola" i da tu "avanturu ne bi platili roditelji" je doista izvan svih kriterija za jednog suca ili barem suca koji u privatnom istupu ne krije da je sudac. kao prvo vi pojma nemate o kojoj je konc. rijec jer je 0.56 pokazao dreger i to nakon oduzimanja nerealno visokih 0.1 (mjerna greska uredjaja je 0.05), a sam princip rada dregera takav da njegov rezultat, ovisno o cijelom nizu faktora, ostavlja mogucnost razlike od +/- 50% do stvarne koncentracije alkohola u krvi. dakle, moguce je da ste ovakav savjet dali osobi koja je imala 1 g/kg. nadalje, rijec je o redovnom studentu sto pretpostavlja da je rijec o mladoj osobi i neiskusnom vozacu, a upravo je ova skupina najopasnija kada je rijec o alkoholu, oni se niti znaju "nositi" s efektima alkohola, niti posjeduju izvjezbanost i rutinu iskusnog vozaca koja bi donekle kompenzirala utjecaj alkohola na vozacke sposobnosti i jos alkohol, i to u minimalnim kolicinama, kod takvih - mladih - vozaca u pravilu stvara jedan posebno opasan osjecaj laznog samopouzdanja koji mozda ne utjece toliko na njihove vozacke sposobnosti, ali im uskracuje onaj zdravi i osnovani strah sto rezultira brzom i rizicnom voznjom. povrh svega, isti prekrsitelj kriticne zgode nije zastitio niti samoga sebe jer vozeci u alkoholiziranom stanju nije koristio pojas - daleko najucinkovitiji element pasivne sigurnosti vozila i dan danas.

takodjer, iako student koji konzumira alkohol i ima na raspolaganju vozilo bas i ne lici na socijalni slucaj koji ne bi mogao pribaviti 2000kn kazne, vama je svakako poznato da ako ih ne plati moze svoju kaznu zamijeniti za zatvor, pa u tom slucaju njegovi roditelji nece "placati njegovu avanturu", a slozit cete se da je upravo kazna, bilo zatvorska, bilo novcana ono cemu je svrha drzati ga podalje od volana kada ponovo bude bio etiliziran. dakle kazna, a ne vas "prijateljski" savjet.

stoga, postovana prek sutkinjo, dok ste sutkinja, a ne odvjetnica, kao gradjanin vas molim da radite svoj posao i da ne sugerirate okrivljenicima "lovljenje zastara", pogotovo ne zbog vlastitih predrasuda i nepoznavanja problematike. jer da je zakonodavac smatrao da konkretnog vozaca ne treba sankcionirati, onda bi to pisalo u zakonu. a vase je, kako smo vec zakljucili, da sudite po zakonu, a ne da izmisljate isprike poput "niskih konc" ili "sirotih roditelja", to mozete primijeniti u odgoju vlastite djece, ili u vlastitoj presudi pa onda istu prepustiti na ocjenu vps-u

(koji ce vam onda i sluzbeno reci da 0.56 promila nije "iznimno niska koncentracija" vec zakonsko obiljezje djela pa kao takvo ni u ludilu ne moze biti olakotna okolnost uopce, a pogotovo ne jos i takva olakotna okolnost koja bi dovela do ostvarenja uvjeta za primjenu cl 50 zp-a... sa tim koncentracijama kazneni sudovi u nekim slucajevima presudjuju st 1 272 kz, stovana prek sutkinjo)

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

pa sve vam je gore napisano, al eto.... žalite se tijelu koji je odluku donjelo u roku koji vam piše u presudi ili nalogu u dijelu pod nazivom pouka o pravnom lijeku- tamo vam sve piše.

ono što moji predhodnici nisu rekli je to da novčanu kaznu možete zamjeniti radom za opće dobro- to trebate tražiti jer vam to sud ne određuje po službenoj dužnosti.

nadam se da ste naučili lekciju i da više nećete sjedat za volan dok imate alkohola u krvi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija