Jump to content

nasilni otac


MolimPomoc

Preporučene objave

Bok,

Molila bih za pomoc i pravni savjet u vezi moje situacije.Bila sam u braku skoro 5g, i iman dvoje maloljetne djece.Prije godinu dana sam odlucila otici i u 4.mj predala zahtjev za razvod braka. e sad, razlog zbog kojeg sam otisla je bilo sustavno psihicko i fizicko maltretiranje mene i djece od strane mog bivseg supruga, koji je takodjer i ovisnik o kocki, a koliko je pio i jos uvijek pija, rekla bih i o alkoholu, nikad kune nije da za dicu niti za mene obzirom na svoje ovisnosti, tako da sam uz faks, kucu i ostale obveze, morala naci i posao koji i nije bog zna sta. meni je toga bilo dosta. e sad, situacija je sljedeca - nisam dobila nikakav odgovor niti poziv od strane suda, a taj zahtjev je jos bija i sporazuman, a on mi svako malo prijeti da ce mi uzest dicu, da ce ih dat radje drzavi nego da su u mene i ako sud ih da meni da ce me ubit pa onda i sebe. osim toga, u tom razdoblju izmedu mog odlaska i podnosenja zahtjeva za razvod braka sam upoznala divnog covjeka koji je prihvatio moju djecu, voli ih, i iskreno da je za njih vise nego njihov vlastiti otac u 5 godina, tako da skupa sa menom, prijeti i njemu. pokusala sam sa njim na razne nacine, najvise razgovorom i dogovorom da se ne ponasa tako i da lipo rjesimo sve, ali on jednostavno ne zeli, nego se uporno svadja i prijeti mi, a drugi dan je sve normalno,a ja mu ugodim vise manje iz straha da mi nesto ne napravi lose. nebih htjela da mi se oduzmu djeca niti da djeca pripadnu njemu, ali isto tako mu nezelim zabraniti da ih vidja i provodi vrijeme sa njima i sudjeluje u tzv. vaznim dogadjajuma ka sta su prva pricest krizma, udaja i sl. mene bi zanimalo sto i kako mogu poduzeti da njegove prijetnje barem malo prestanu, kome se mogu obratiti u vezi toga i kakav bi mogao biti ishod nase brakorazvodne parnice?

 

hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odgovorit ću samo na dio oko prijetnji, tj. nasilja o obitelji.

 

Sama prijetnja je kazneno djelo, komplicirano za tužiti i procesuirati jer se vodi privatnom tužbom i prijedlozima.

 

Prijetnja bivšem bračnom drugu spada u domenu prekršaja nasilja u obitelji po kojima policija postupa po službenoj dužnosti i postupak je mnogo efikasniji nego s kaznenim djelom.

 

Trebate dokaz da su prijetnje izrečene.

 

Ubuduće osigurajte svjedoka koji će čuti te prijeteće riječi koje vam dolaze, jednostavno događaj prijavite policiji koja je dužna izići na poziv građanina.

 

Imajte u vidu da muževa rodbina ima pravo odbiti dati iskaz policiji i odbiti svjedočiti na sudu.

 

Za prvi put će dobiti samo novčanu kaznu, a za višekratno ponavljanje sigurno će biti zatvoren na nekoliko dana odmah nakon incidenta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija