Jump to content

međa i podivljali susjed


bofida

Preporučene objave

Susjed ima iza svoje kuće voćnjak ,građevinske zemlje i objekte/košare/ koje bi mogao adaptirati u stambene. Do tih čestica nema kolski prolaz već samo kroz zadnji dio svoje kuće i prolaz uz zid svoje kuće širine 0.8m i 12m dužina a što se graniči sa našim komadom vrta koji cijelom svojom širinom izlazi na put. Veliki broj kuća u ovom dijelu ima takav raspored i te male uske prolaze, ali...

On već 10godina pokušava da nas nagovori da izvršimo zamjenu te mu ustupimo prolaz od 2 m čime bi uporabna vrijednost njegovog posjeda postala mnogo veća a nama to ne bi donijelo nikakvu korist, dapače.

Naša kuća je obiteljska stara više od 150 god. i u njoj je živio moj dijed do smrti /1990/, ja sam u njoj boravila veći dio godine do 1992, tjekom Domovinskog rata u kući je boravila i o cijelom posjedu se savijesno starala očeva teta. Od 1998. sa obitelji redovno dolazim u ljetnjem periodu a od 2002. od kada je otac u mirovini tu je prijavljen i provodi par mijeseci godišnje a zimi, zbog zdravstvenog stanja boravi u Beogradu. Za svo to vrijeme nikada se nisu menjale međe niti je šta prodavano ili kupovano od zemlje. Susjed je kuću nasljedio 1988g. a od sredine devedesetih u njoj živi i bavi se rentanjem apartmana.

Kad sam došla ovog ljeta počela sam sređivat oko kuće vrt /očupat travu, sadit cvijeće/ pa i sporan dio zemlje. susjed počinje da divlja i govori kako je mjernik( ne zvanično, iz područnog katastarskog ureda općine/ bio i utvrdio da to nije naše već njegovo i da su naši stari nešto „smuljali“. Nisam se dala isprovocirat i rekla sam da ću se ja odnosit kao a je naše sve dok se zvanično ne dokaže drugačije. Njegova žena me je nakon toga pitala mogu li gosti koje su imali tuda proći dok se pakiraju na što sam ja pristala ali sam joj potpuno iskreno rekla da shvaćam koliko je njima to bitno jer misle na budućnost svoje dijeca ali da shvati i ona mene jer i ja imam nasljednike i da je moj osobni stav da moj otac ne pristane da pod bilo kojim uvjetima mijenja međe. Čim je on došao napali su ga da otima njihovu zemlju, da nikakva zamljena ne dolazi u obzir jer je baš tih 2 m njihovo „...zapravo 4m, ali eto oni će nam to oprostit...“ ???!!! Još je otvoreno priznala da ona čupa cvijeće koje ja sadim i da će to i dalje raditi dok opet ne dođe mjernik, kada će ona „zabit koce!“. /Možda je mislila da mi ih zabije u srce

Zapravo, kako da se zaštitim od nekih drugih mogućih stvari koje bi nam mogli napraviti?

Mislila sam da se takve gluposti dešavaju samo Pašku Patku i njegovom susjedu. Draga Savjeta, molim savjet što nam je činiti? Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

gospođo,

pokrenite sudski postupak za utvrđivanje međe,

kada izađe sudski mjernik i utvrdi među,sud donosi rješenje i poslije toga je to pitanje riješeno za sva vremena.

Nisam pravnik nego Vam to savjetujem iz vlastitog iskustva.

Ja sve platio,a onda sud podijelio troškove tj i susjed je morao platiti pola bez obzira što je naveo da sam ja tražio mjernika.

Nije htio platiti,pa mu je sud sjeo na plaću i uzeo mu što je morao platiti.

Plus je morao napraviti ogradu jer je "njegova strana",srušiti dimnjak koji je bio na mojoj strani,postaviti oluke jer mi se s njegovog krova slijevala kišnica u mojoj dvor,postaviti snjegobrane.

Skupo ga je koštala prepirka oko međe,a sve sam htio na miran i kulturan način riješiti ,a on silom.

Još dobio 4mj zatvora,godinu uvjetno što mi je prijetio.

Sad je manji od makovog zrna.

Sud i dobar odvjetnik to Vam je jedino rješenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija