Jump to content

nemogući suvlasnik


boba7

Preporučene objave

U zgradi na moru dvoje nas je suvlasnika. ispočetka smo bili vlasnici svaki u 1/2 dijela a onda sam ja postao većinski temeljem darovnog ugovora kojim sam dobio još jedan manji dio od drugog suvlasnika (kompenzacija za ulaganja i sl.).

 

Molba za uknjižbu toga dijela riješila se tek sada, nakon 10 godina i suvlasnik je, primivši obavijest, odmah ustao sa tužbom kojom traži povrat darovanog te smo sada na sudu.

 

Svih tih deset godina suvlasnik je bio nemoguć stanar, nije plaćao vodu, stubišnu rasvjetu, onemogućavao je bilo kakve radove tako da je kuća pred raspadom.

Sada ugovara električara da njemu posebno provede stubišnu rasvjetu jer je zajedničku, a koju nikada nije plaćao, uništio. Meni se čini da do rješenja suda i plaćanja svih dugovanja za zajedničke troškove taj ne bi, bar u zajedničkim dijelovima zgrade, mogao bilo što raditi na svoju ruku.

 

Kako ga zaustaviti, da li prijaviti električara policiji (sigurno je fuš majstor)... Nemamo ni predstavnika stanara jer nas suvlasnik blokira i u tome.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija