Jump to content

Parkirne kazne neustavne? Molim vas za pomoć!


Plasterius

Preporučene objave

Bili bi te od velike koristi ako bi pomogli sa vašim savjetom po pitanju parkirnih kazni. Čitao sam izjavu ustavnog suca Marka Baića da su kazne neustavne jer zakon o obvezatnim odnosima zabranjuje naplatu ugovorne kazne kad su u pitanju novčane tradžbine. Cijeli dan sam kopao po tom zakonu i nisam uspio naići na članak koji tim riječima to objašnjava, a volio bih to znati jer planiram poslati pismo pulaparking.doo prije nego oni krenu prisilnim sredstvima naplatiti dug.

 

Da li je dovoljno da im kažem kako se ugovorna kazna može izreći samo za nenovčana potraživanja i na šta se odnosi ogovor o nenovčanim potraživanjima.

 

Puno hvala. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

O tome se dosta pisalo na Legalisu pa potražite.

 

Mislim da pisanjem koncesionaru ništa nećete postići. Oni tu problematku sasvim sigurno znaju bolje od vas, a spriječiti ih da pokrenu ovrhu ne možete. Oni će to učiniti ili neće po svom nahođenju. Eventualno im tako možete dati do znanja da ste spremni na "obračun".

 

Ono što možete je da se spomenutim argumentima koristite u postupku ovrhe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Joj KS, kako si mi uljepšao dan! Malo sam čekirao tu poveznicu i odluku i na kraju NAPOKON saznao u kojem se točno članku nalazi da ugovorna kazna ne može biti ugovorena za novčane obveze.

 

Radi se o Članku 350, podčlanak 3...samo ta jedna rečenica po mom mišljenju rješava čitavu stvar kad je u pitanju ovrha.

 

Nadam se da će ovo pomoći još nekome.

 

Inače jako volim čitati stvari kako u engleskoj rješavaju...ovaj članak govori o parkirnim kaznama i ima jako dobre točke o stvarima koje vrijedi priupitati.

 

http://www.tpuc.org/node/315

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija