Jump to content

prijevoz srednjoškolaca


VUKOVI

Preporučene objave

Subvencioniranje prijevoza učenika srednjih škola je u domeni županija i gradova i ukoliko tvoja županija ili grad to ove naredne školske godine nije financijski u mogučnosti,ne vidim način kako to drukčije ostvariti.Zagrebačka županija je ove godine sufinancirala prijevoz učenika na području županije i to za djecu koja ostvaruju pravo na doplatak za djecu i to u 100% iznosu.Prošle školske godine je bila odluka Vlade o sufinanciranju međumjesnog prijevoza djece HRVI,HRVI,djece poginulih i nestalih branitelja i djece branitelja (odluka od 24.007.2009)ali ja ove godine ne primječujem neke odluke za novu školsku godinu.Probaj progooglati na stranicama svog grada ili županije pa možda dođe neka nova informacija

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prošle godine je zaista donesena odluka Vlade po tom pitanju kako je naveo depresiva ,ali odluka nije provedena zbog nedostatka sredstava tj sredstva nisu bila niti predviđena u proračunu za tu namjenu.

Dakle djeca HRVI nisu imala besplatni prijevoz, iako je Vlada donijela odluku da imaju.

To je moguće samo kod nas i u pravno najneuređenijim zemljama svijeta,a idemo u Europu.

Koliko je meni poznato ove godine nisu donijeli niti odluku. Takva situacija će biti veliki problem za djecu odnosno roditelje HRVI koji se nalaze(većina) u teškoj materijalnoj situaciji zbog smanjivanja mirovina,plaća,mnogi koji msu radili su ostali bez posla ili im se ne isplaćuju plaće, itd.

A koga briga za to?!

Neće biti dobro,puno djece neće moći pohađati srednju školu,a sjetimo se projekta da ćemo biti "zemlja znanja" i predvodnik u regiji po pitanju školstva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija