Jump to content

Ugovor o radu i stranci


gematipa

Preporučene objave

Strani sam EU drzavljan i vec treci put produzujem privremeni boravak na osnovu sklapanja obitelji i rada. Imam ugovor na neodredeno i to je sve do ove godine bilo ok.

 

Ove mi je godine zena na MUP-u rekla da kao stranac ne mogu imati ugovor na neodredeno i da ga moram promijeniti u ugovor na odredeno. To mi naravno nikako ne ide u prilog. Kad sam se pobunila onda je rekla ma mozete imati ugovor na neodredeno ali sa naznakom da on ne vrijedi ako se boravak ne produzi. Cudno mi je sto je to problem sada prvi put. Kad sam trazila zakon rekla mi je nemam ja sad vremena vama citati zakon, sve vam pise u zakonu o radu. Tamo medutim nista za stance nisam nasla.

 

Zna li netko vise o ovoj temi i u kojem zakonu da trazim pravdu? Prije nego sto idem traziti u firmi da mi mijenjaju ugovor zelim se zakonski potkovati.

 

Zakon za starnce kaze da moras imati ugovor o radu ali ne kaze da li na odredeno ili neodredeno, ja to prevodim kao svejedno je kakav ugovor imas.

 

Pomagajte

 

Hvala

Malica

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija