Jump to content

meho neda pare


robertawng

Preporučene objave

Dakle...molim za savjet u ovoj tragikomediji..

Kupim kuću.2007 u februaru.Sve po dogovoru s prodavcem.On je otkupio od Grada.U ugovoru(Grad-moj prodavac) upisane krive čestice,dogovorimo se i preda zahtjev za usklađivanjem.

Platim mu u ratama iznos.Potpišemo ugovor kod odvjetnika.

/dana nakon toga njemu stiže tužba "vlasnika"koji je prije 50 god emigrirao u Kanadu traži kuću nazad,upisan u vlasnički list na sudu.

Ja dignem tužbu za povrat svog novca,i uloženih sredstava za adaptaciju.

A moj prodavac neda nema neće.....

Imam sutkinju koja je za 3 godine uspjela dva ročišta održati jer je stalno bolesna i kao takva poznata.U stvari je samo utvrdila imovinska stanja.Za 3 godine.

Prodavač se sjeti ponudit nagodbu pred svako ročište i onda je odbit.

Sad traži,naravno da bi si smanjio dug da mu platim PODSTANARSTVO u dotičnoj nekretnini u kojoj nisam nikad ni živjela već sam prijavljena i plaćam podstanarstvo na drugoj adresi.

Poanta je da je novce uložio u izgradnju obiteljske kuće sa sinom,u istom mjestu i ne želi priznati da je tamo uložen novac.Izjavio je da se ne sjeća gdje je potrošio 50 soma eura za 2 godine a inače živi od mirovine soma ipo kn i nema niš u vlasništvu.

Ima na ponudi neke parcele od kćeri koje bi dao z agaranciju(provjereno ni pola ne vrijede od glavnice) ali tek za 2 godine..14.9. mi je parnica,konačno...može mi tko reć kako je moguće da se nemože utjerati stvaran dug i da nema mogućnosti kod tih nagodbi i presuda realizirat čisto svoje pravo-odštetu.Thnx

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakon o obveznim odnosima NN 35/05

4. Odgovornost za pravne nedostatke

Pravni nedostaci

Članak 430.

(1) Prodavatelj odgovara ako na prodanoj stvari postoji neko pravo trećega koje isključuje, umanjuje ili ograničuje kupčevo pravo, a o čijem postojanju kupac nije obaviješten, niti je pristao uzeti stvar opterećenu tim pravom.

(2) Prodavatelj nekog prava jamči da ono postoji i da nema pravnih smetnji za njegovo ostvarenje.

Obavješćivanje prodavatelja

Članak 431.

Kad se pokaže da treća osoba polaže pravo na neku stvar, kupac je dužan obavijestiti prodavatelja o tome, osim kad je to prodavatelju već poznato, i pozvati ga da u razumnom roku oslobodi stvar od prava ili zahtjeva trećega ili da mu, kad su objekt ugovora stvari određene po rodu, isporuči drugu stvar bez pravnog nedostatka.

 

dali je kuća prepisana na Vas kao kupca.

ako je kuća promjenila vlasnika

tužba protiv bivšeg vlasnika neče imati uspjeha.

(promašena pasivna legitimacija)

 

prije tužbe za povrat uplate po kupoprodajnom ugovoru

trebalo je od prodavatelja pismeno zatražiti otklanjanje pravnih nedostataka.

 

bilo bi poželjno (čak i jako poželjno)da slučaj vodi odvjetnik

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem

Imam pitanje a isto tako i odvjetnike:)

dakle sudkinja-op.sud Pula ,od 2007 septembar,našla je samo 2 termina do sada sa nas pozove i utvrdila SAMO imovinska stanja,radi naplate sudskih troškova.Nije li to ipak predugo za početak rješavanja spora,s tim da smo godinu dana čekali prvo ročište..na kojem..

je prodavač tvrdio da on čak nije potpisao ugovor ispred moje odvjetnice,htio je pa odustao zvat grafologa,o prodaji i primitku novca.

Nij epriznao da je prodao kuću i primio novce koje je uložio u gradnju s sinom.

Prešutio je tužbu i pisane zahtjeve tužitelja još od 2004,god.

U ovom trenuja sam bez novca kuće i neznam kako povratit uloženo,sin prodavca mi je prijetio telefonski.

Danas,13.9 nude nagodbu kroz parcele koje ne pokrivaju ni glavnicu-ali hipoteku na te parcele,traže TO me zanima,plaćanje 2.000,00 kn mjesečno za posjedovanje nekretnine-koju sam platila u traženom iznosu???iako nemamo ni ugovor ni dogovor o nikakvom najmu..

jasno mi je da smanjuje troškove duga no prodavač je u sporu i sa trećom stranom a to je prvotni vlasnik koji traži nekretninu nazad.

Svaka parnica košta jako puno.

Mogu li i ja tražiti od njega u nagodbi plaćanje troškova podstanarstva jer mi je prodao neuvjetnu kuću u koju sam prestala ulagati kad sam saznala za treću tužbu?

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Žao mi je tih u Senju ali kako bi me to trebalo utješiti?

Ujutro mi je parnica 3.x do sada ponuđena pa izbjegnuta nagodba,nemožemo doć ni dogovorom do načina i roka isplate prvobitnog iznosa bez kamata..nakon 3 god meho se sjetio da bi nam naplatio 2ooo kn podstanarstva s kamatom u poluruševnih 91 kvm kojih i nije vlasnik još uvjek...i kojima nikad nismo živjeli.

I tako a troškovi parničenja su oko 80 soma kn do sad...za ništa...čista presuda će bit a kako da ja naplatim potraživanja sve je prepisao na obitelj?8oo god po 500kn na mjesec?

To mene interesira kako se to dešava da nema aparata za "operativu"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija