Jump to content

Dugotrajna imovina udruge


tena123

Preporučene objave

Molim Vas za pomoć oko imovine udruge. Udrugu smo osnovali 2000. godine. Knjigovodstvo smo povjerili jednom servisu. Tokom proteklih godina dobili smo značajna sredstva iz raznih donacija i uložili ih u opremu, zgradu za rehabilitaciju, sportski teren itd. Dio imovine nam je i doniran npr. umjetničke slike. Na kraju 2009. smo ustanovili da nam knjigovotkinja nije predavala RSm obrasce za zaposlene, pogrešne uplate doprinosa i niz drugih propusta zbog čega smo promjenili r. servis. U bilanci stoji: uredski namještaj 352.332,15 , postrojenja i oprema 376.252,15 , građev. objekti 1.864.272,91. Mi smo svake godine radili inventuru, popis imovine, ali knjigovotkinja ta sredstva nije vodila ažurno i nemamo traga kako je došla do tih cifri, a nije nam ni vraćena sva dokumentacija. Novi servis nam je poispravljao uplate doprinosa i poreza, predao obrasce, a kako da ovo uredimo? Svaki prijedlog nam je dobrodošao, hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste svake godine radili popis imovine onda imate popisne liste na kojima je najčešće iskazana i vrijednost nekog sredstva. Osim tih lista u knjigovodstvu se trebala voditi i knjiga dugotrajne imovine i sitnog inventara pa bi trebali pregledati dokumentaciju koju vam je predalo ex knjigovodstvo nisu li te knjige možda ipak tamo.

Ujedno se prilikom knjiženja amortizacije/ispravka vrijednosti dugotrajne imovine na kraju godine uz temeljnice za knjiženje prilažu i te amortizacijske liste iz kojih se također može vidjeti vrsta imovine, količina, godina nabave, nabavna vrijednost i ispravak vrijednosti.

U konačnici, ako ništa od toga nemate, možete osnovati komisiju koja će obaviti novi generalni popis i procjenu vrijednosti imovine, a za građevinske objeke eventualno angažirati sudskog vještaka da izvrši procjenu imovine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija