Jump to content

postupak posvajanja odrasle osobe


cuki1

Preporučene objave

Imam 45 god.moj očuh 62 god. Bio je nešto mlađi od moje pokojne majke. Nije mi službeno očuh, a nije niti legalizirana vanbračna zajednica sa svjedocima. Sobzirom da nema djece i ne kani se ženiti, a ja sam mu preko bilježnika dala pravo uživanja bez prava prodaje jednosobnog stana naslijeđenog od majke, željela bih nekako pravno riješiti naš odnos. On me već 30 godina smatra kćerkom i moje dijete unukom i on mi je najbolji prijatelj, brat, otac sve u jednom.

Razmišljam o riješenju o posvajanju. On nema nekretnina, ali radi njegove sreće, a kasnije lakšeg sređivanja ostavine, raznih papirologija, jednog dana ukopa, zanima me što trebam napraviti. Moja oba roditelja su pokojni, a bila sam jedinica, dakle nemam nikakvih zapreka.

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

posvojiti se može samo maloljetna osoba!

Vi svoj odnos s očuhom možete urediti nekim drugim institutima,npr.oporukom ili ugovorom o doživotnom uzdržavanju,ugovorom o darovanju.

Nije mi baš jasno što Vi želite? Svoj naslijeđeni stan prenjeti na očuha,to zaključujem jer ste napisali da on nema nekretnine!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija