Jump to content

Susreti djece sa ocem


EvaLuna

Preporučene objave

Što dalje...

Imam Rješenje, skrbnik sam, dvoje djece, regulirani su susreti i druženja djece s ocem, utorkom na 4 sata te svaki drugi vikend od petka do pon. Djecu dovodim u Centar, odlazim te otac u vremenskom odmaku od 15 min dolazi po njih, radi nasilja na mene pred djecom, do Rješenja sam boravila u sigurnoj kući...jučer se pojavio u vrtiću, teta mu je dala malu da izbjegne neugodnosti jer se agresivno ponaša, sjedio sa njom neko vrijeme ispred grupe, teta je pazila da ju ne odvede, kada ju je vratio mala je plakala.

Ravnateljici kaže da mu nigdje ne piše da on ne smije dolaziti u vrtić te da će on dolaziti kada god to želi...

Šta trebam učiniti? Centar pere ruke, Nadzorna se ne obazire...kome da se obratim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

 

gotovo svakodnevno čitam raznorazna mišljenja nadležnih Centara, sudske odluke, ali je zaista prava rijetkost da otac koji je pravomoćno osuđen za nasilje dobije ovakav opseg susreta i druženja sa djecom vrtićkog uzrasta i to nasamo, vi me ispravite ako sam u nečemu pogriješio.

Ono što mi je još interesantno, primopredaja djece odvija se pod nadzorom u Centru, na način da vi ostavite djecu u Centru i odlazite, a otac dolazi po njih i odvodi ih, dakle u svakom slučaju njihova primopredaja se odvija bez vaše nazočnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Eh...da primopredaja se odvija bez mene, sada ste me zabrinuli, da li je to uopće po "zakonu"? Mislim, sudkinja je donjela takvo rješenje. Otac još nije pravomočno osuđen, vodi se i na prekršajnom za fizičko, eto treću godinu, izvrće i dovodi nove svjedoke...Odvjetništvo je strašno sporo, bavi se prijetnjama usmrćivanjem i odvođenjem djece u nepoznatom, već godinu dana nije niti pokrenuto, stalno vraća na dodatna policijska ispitivanja (čak i dijece!),spaja sve u jednu optužnicu sa novim događajima. Centar ga je prijavio, jer je tamo u službenim prostorijama prijetio.

Strašno mi je teška ova borba jer nigdje se ne može naći konkretan odgovor ili obrazac ponašanja u ovim situacijama!

opseg susreta je bio puno veći, od boravka u sig. kući je umanjen, i ovo je previše znam, no centar mi baš i nije naklonjen!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

EvaLuna je napisao:

Imam Rješenje, skrbnik sam

Imate pravo roditeljske skrbi koliko i otac im (ako roditeljske skrbi lišen nije, a očito nije). Imenovani skrbnik djeci niste niti se roditelja skrbnikom imenuje, a jer im roditelji ne žive zajedno, povjerena su na zajednički život jednome od njih dok se drugim susreću i druže.

EvaLuna je napisao:

Eh...da primopredaja se odvija bez mene, sada ste me zabrinuli, da li je to uopće po "zakonu"? Mislim, sudkinja je donjela takvo rješenje.

Primopredaja djece pod nadzorom i pozornost usmjerena na to da se ne susrećete vas dvoje, zapravo bi bila daljnja prevencija prethodnih "doživljaja" i mjera zaštite djece od vašeg međusobnog sukobljavanja (verbalnog i redom dalje) pred njima, a očito je to procjenjeno kao oveći problem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija