Jump to content

dokazivanje radnog iskustva


madampiano

Preporučene objave

U potrazi za poslom nakon diplomiranja nailazim na zapreku nedostatka radnog iskustva, odnosno dokaz da ga imam - jer sam tijekom studija radno iskustvo stjecala preko student servisa. Nažalost studentske ugovore nisam čuvala (nisam mislila da će mi jednog dana trebati), pa sam krenula u potraživanje dokaza, u studentski centar preko kojeg sam te ugovore vadila, te sam naišla na odgovor da takve potvrdu/e nije moguće dobiti. Kako mogu znati da li je ta informacija točna, gdje me upućujete ili ako vi znate, recite mi kako da dođem do tih potvrda/izjava/preporuka.

Obratila sam se i poslodavcima kod kojih sam radila koji su mi odgovorili da mi mogu napraviti takvu izjavu ali samo za određenu firmu gdje se prijavljujem - što bi značilo da za svaki natječaj na koji se prijavljujem trebam nanovo odlaziti u te firme i zahtjevati takvu izjavu/potvrdu/preporuku. Da li firma može izdati tu potvrdu koja će mi vrijediti za svaki natječaj ubuduće?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

madampiano je napisao:

Da li firma može izdati tu potvrdu koja će mi vrijediti za svaki natječaj ubuduće?

 

Naravno da moze, ali zapravo i nije neophodno, obzirom da Vi sami mozete navesti imena i telefone nadredjenih koji Vase navode mogu potvrditi u slucaju da ih buduci poslodavac zeli provjeriti. U prijavi za posao navedite da ste im spremni navedene detaljne podatke dati na njihov zahtjev, no nije ih pozeljno navoditi prije nego sto Vas ih eventualno zatraze, ukoliko udjete u uzi odabir potencijalnih kandidata.

 

U poslovnom svijetu je uobicajeno da se navodi provjeravaju direktnim kontaktom s prethodnim poslodavcima, kao sto je i uobicajeno da Vam po svakom zavrsenom ugovoru izdaju “potvrdu” (referencu) o tome sto ste tocno radili, kakve su Vam bile odgovornosti i kakvih ste radnih performansi.

 

Navedeni tekst mozete sastaviti i sami i ubuduce zamoliti da Vam ga potpisu s isplatom zadnjeg osobnog dohotka ili honorara, ukoliko se poslodavac s navodima slaze, naravno. Obzirom da je moguce da u tom trenutku jos ne znate gdje cete nastaviti raditi, sasvim je logicno da se preporuka naslovi na "sve zainteresirane" tj. "To Whom It May Concern" sto je uobicajeni formalni pozdrav za trenutacno nepoznate primatelje.

 

LP

:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija