Jump to content

Trebam pomoc.....


Josipa

Preporučene objave

Moju sestricnu je tada vec trudnu decko ostavio nekoliko dana prije vec dogovorene svadbe, nikad nisu zajedno zivjeli, i ona je ostala kod kuce i starci su joj u svemu pomagali. On je priznao dijete, i vidao ga tu i tamo, a zadnjih mjesec,dva je i platio alimentaciju. No, sad je on odlucio da zeli cesce vidati dijete i poslao joj je poziv za raspravu u vezi toga...Mene sad zanima kakva on zapravo ima prava?I sto sve moze dobiti ukoliko stvar dode i na sud? Dijete je staro 6 mjeseci. On nije sudjelovao ni u cemu, a sad odjednom zahtijeva.....Hvala unaprijed na pomoci!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pustite oca da viđa dijete i budite sretni da to želi. Naravno da je sestrična povrijeđena što ju je napustio prije svadbe. Njih se dvoje očigledno imaju o svečem razgovarati, ali je njihov prioritetni zadatak dobrobit djeteta kad su ga već donijeli na ovaj svijet. Hvala Bogu da je shvatio što mu je činiti što je i pokazao time da plaća alimentaciju i da želi viđati svoje dijete. Nemojte to sad uništiti svađama i sudovima. Ako je vašoj sestrični prebrzo da razgovara sa njim o tome što ju je napustio, neka pričaeka s time dok ne bude mogla. Dijete je njena i njegova ljubav i njihova zajednička odgovornost živjeli ili ne živjeli skupa. Mali ili mala nije ništa kriv za to što oni nisu ostali zajedno i njegovu (Njenu) patnju treba smanjiti na minimum i pružiti joj mogućnost da ima koga zvati "mama" i koga zvat i" tata". Sad je vrijeme kada se to još može izvesti. Znam da je teško kad je čovjek povrijeđen, ali neka sestrična proba sa njim očuvati korektne odnose kako bi dijete imalo oca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, a donijeli su ga na svijet jer je on tako htio jer ju je kao jako volio i bla bla....A cim su se pojavili problemi on je pobjego glavom bez obzira...Da ga ne znam i ja bih ovako mislila, ali dok je mali imao grceve, dok je njoj bilo najteze on nije ni zvao niti joj icim pomogao, nego sad kad je dijete poraslo, sad bi on nesto htio....A najgore je to sto sam uvjerena da mu uopce nije stalo do tog djeteta vec da je to puki inat....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možda i je inat, ali ne vjerujem da mu nije stalo do dijeteta. Rastanci i razvodi nisu jednostavne stvari. Ponekad ljudi (što nikako nije za pohvalu) misle da se mogu pokriti po glavi i nestati, a onda shvate da ipak ne mogu. Za to malo dijete sreća je da je otac shvatio da neće moći živjeti ukoliko nestane. Dajte dijetetu šansu! Ljudski je griješiti, božanski je praštati. Prestanite misliti o njemu i mislite o djetetu. Jako je važno da otvorite komunikaciju s ocem, jer kako se god to nama svidjalo ili ne, on će uvijek biti otac toga dijeteta i to je nemoguće promijeniti. Već su stvari dovoljno loše time što ne odrasta uz majku i oca koji su zajedno, pa ne morate činiti stvari još gorima. Lijepo je da podržavate svoju sestričnu, ali pomozite joj kao odrasla osoba na pravi način. Objasnite joj važnost imanja oca za njeno dijete. Time ćete i njoj najviše pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija