Jump to content

Izvanredni otkaz ugovora o radu


djurdja007

Preporučene objave

Dobar dan i molim pomoć,odnosno savijet.

U našoj firmi radio je djelatnik kojeg je naš direktor i poslovođa u nekoliko navrata na sastancima upozoravao da se djelatnik prema strankama ne ponaša korektno, odnosno da je bezobrazan, bahat i nekulturan. Nakon toga u našu firmu došao je pismeni prigovor na ponašanje djelatnika od strane jedne stranke. Direktor je djelatnika pozvao na razgovor i u prisustvu poslovođe, zamjenika direktora i knjigovođe dopustio djelatniku da iznese svoju obranu . Obrana djelatnika nije bila zadovoljavajuća, Djelatnik je temeljem gore navedenih činjenica dobio izvanredni otkaz ugovora o radu skrivljenog ponašanjem radnika. Moram napomenuti da mu je direktor želio izaći u susret raskidom ugovora o radu koji bi bio povoljniji za djelatnika što je isti odbio. Sada smo od odvjetnika dobili zahtjev o zaštiti prava iz radnog odnosa u kojem odvjetnik napominje da djelatniku nismo dali pravo na obranu što nije istina i kojim smatra da raskid ugovora nije pravovaljan te traže da raskid ugovora o radu stavimo van snage. Obzirom da mi nemamo namjeru tog djelatnika ponovo zapošljavati, a i nemamo potrebe za novim djelatnicima molim Vas savijet što nam je u ovoj situaciji činiti. Da li se moramo pismeno očitovati i kako obzirom da tog djelatnika više ne želimo u našoj radnoj organizaciji.

Hvala unaprijed i molim brz odgovor ako je ikako moguće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi ste radnika morali pozvati da iznese obranu..taj poziv da iznese obranu trebali ste mu dostaviti pismeno preporučeno s povratnicom..(da imate dokaz da ste ga pozvali da iznese obranu)

-kad je došao da iznese obranu bilo bi dobro da ste napravili zapisnik o njegovoj obrani..taj zapisnik bi trebali potpisati svi sudionici i radnik..ak radnik ne želi potpisati i to se navede u zapisnik.

-ako imate radničko viječe ili sindikalnog povjerenika morate se savjetovati s njima.

-ako nemate, a radnik je član sindikata morate poslati prijedlog odluke o izvanrednom otkazu sindikatu na očitovanje.

-e sad vi ste dali otkaz i dobili zahtjev za zaštitu prava nazad..na taj se zahtjev možete očitovati u roku 15 dana od kada ste ga dobili.ako se ne očitujete ili se negativno očitujete radnik će otkaz vjerovatno osporavati sudskim putem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija