Jump to content

ugovor na određeno


novinovak

Preporučene objave

Dobar dan.

 

Molim pomoć, što prije!

 

Trebao bih sklopiti ugovor na određeno u kojem stoji da se".....ugovor sklapa zbog povećanog obujma poslova i traje do prestanka povećanog obujma poslova, a najduže do isteka roka od 3 godine od dana stupanja na rad"

 

Da li je ovakva odredba u ugovoru u skladu sa propisom?

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Propis koji regulira rad na određeno i neodređeno vrijeme zove se zakon o radu i on kaže da se rad u pravilu ugovara na neodređeno vrijeme, a za određeno je jedan od dozvoljenih uvjeta "povećani obujam poslova". Vaš poslodavac se za to "uhvatio" pa još garnirao ugovor rokom od tri godine i sad to znači da vam unutar tog roka može u svako doba otkazati ugovor svojom tvrdnjom da je povećani obujam poslova prestao. Vjerojatno će samo njemu biti razumljivo kako se ta količina povećanog obujma mjeri. Kad se ugovara rad na određeno vrijeme iz ovog razloga, suvislo bi bilo radniku dati podrobnije odrednice o njegovu trajanju, pa pokušajte od poslodavca dobiti o tome dogovor, najbolje u formi članka ugovora o radu koji će to definirati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija