Jump to content

Podizanje tužbe, sudar, EU izvjesce i svjedok


theone321

Preporučene objave

Pozdrav svima,

 

imao sam prometnu sa likom. Ja sam motor on auto. Situacija je ukratko bila da se on iz koleone koja je stajala prestroio u moju traku 5 metera prije mene i ja sam lupio u njega u desni zadnji kraj. Obije trake vode u istome smijeru ,između je isprekidana linija.

 

Policiju nismo zvali jer smo se dogovorili da ce on priznati krivicu sto on nije ucinio nego trazio odstetu od mog osiguranja sto je mene jako naljutilo jer je jos u iskazima napisao da se opce nije prastorjio. Naravno i ja sam napravio isto tj. trazi odstetu od njegovog osiguranja. Osiguranje kao sto je bilo za ocekivati je reklo, posto nema policije bez suda nista. Znam i netrebate mi govoriti da sam jako glup jer nisam policiju zvao, nemam A kategoriju koja je potrebna za upravljenje motorom koji sam vozio i to je to.

 

 

Moze li neki savjet, koliko kosta tuzba protiv njega, koja privatna, ili neka treca, znam da to traj do 2-3 godine ali ja cu svejedno popraviti vozilo o svome trosku pa eto imam volje vidjeti i uvjeriti se u pravni sustav HR drzave naravno ako to nije preskupo.

 

Unaprijed hvala na odgovorima i

lijep pozdrav!

 

 

:-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne treba se tomu smijati, već žaliti da imamo, neki kažu: "bolesnu naciju". Laganje je postalo nekako "normalno", a to je strašno. No slučajeva dokazivanja da je netko lagao imamo na pretek, a neki su i na svojoj koži osjetili što znači i odgovornost za to.

 

E sad, iz ovog što ste vi iznijeli od dokaza imate samo dva i to potpuno oprečna iskaza: vaš i njegov. Ako imate kakvih drugih dokaza stvar bi u tom smilu bila za vas povoljna. Uostalom, dobar ispitivač na saslušanju vrlo elegantno lažova "hvata" iz jednostavnog razloga što su "u laži kratke noge".

Vaš osnovni problem je što nemate vozačku kategoriju. Tu ste u gadnom prekršaju, a pitanje je i da li vam osiguranje pri takvom stanju uopće može nadoknaditi štetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiće samog slučaja u EU ivješću ja imam svjedoka koji je stvarno bio tu i sve vidio. Kuzim da svatko ima pravo lagati i pisati svoju verziju priće ali u ovakvim situacijama je to po meni bjedno. Svjedok bih 100% ponovio moju priću jer je tako bilo.

 

I da svi nešto naučimo: Već sam imao sličnu situaciju ali me automobil samo okrznuo. Isto nismo zvali policiju samo je on rekao istinu na osiguranju i potpisao krivicu. Ponuda mi je došla za 10 dana i sad čekam isplatu. Cifre su male cca 2k KN. Tako da vozačka je prekršaj prema policiji jer kad su mi prodavali osiguranje nisu me pitali za vozačku pa tako ni sa isplatom. To sam im rekao i tako je bilo - bar se nadam. :D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molite boga da mu osiguranje odbije isplatiti štetu, jer ako mu bilo što plate privatno će vas tužiti nakon regresnog zahtjeva.

 

Udarili ste ga odzada, dokazi postoje, on ih ima, a pitanje je imate li vi vaše.

 

Loše vam se piše.

 

Mogu od vas potraživati do 12 prosječnih mjesečnih plaća isplaćenih u zadnjoj godini.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija