Jump to content

Prometna medicina


lyra3

Preporučene objave

Suprug je naglo psihički obolio sredinom prošle godine. Nikada nije hospitaliziran. Pije lijekove koji njegovu bolest drže pod kontrolom.

U početku liječenja je koristio lijekove koji su mu uvelike utjecali na budnost i reflekse. Tada je zatražio bolovanje koje mu je i odobreno. Dva puta je zbog produljenja bolovanja išao na komisiju koja mu je bolovanje i odobrila. U zadnjih 6 mjeseci stanje mu je vidno bolje i doze lijekova (Haldol i Zyprexa) su svedene na minimum.

U kolovozu o.g. uz preporuku psihjatrice je zatvorio bolovanje i vratio se na posao.

Suprug je inače autoprijevoznik sa vlastitim obrtom.

Problem nastaje prije mjesec dana kada ga njegova liječnica opće prakse (na zahtjev komisije za bolovanja) šalje u Kliniku za prometnu medicinu na pregled. Nije mu dala nikakvu uputnicu.

Suprug je pristupio pregledima, a nakon nekoliko dana je dobio rješenje da nije sposoban za vožnju motornim vozilima u trajanju od 3 mjeseca kada opet može pristupiti pregledu.

Stvar je u tome što je proglašen nesposobnim zbog lijekova koje pije. Tako mu je objasnila psihologinja na pregledu.

Mene zanima kome se možemo žaliti jer smatramo da je rješenje da je nesposoban za vožnju bez temelja s obzirom (što sam i ranije napomenula) da pije zaista minimalne količine lijekova.

Zanima me i kako se u ovakvim slučajevima postiže da neka osoba preda svoju vozačku dozvolu kada nikakvim papirom to od njega nije zatraženo.

Napominjem da nema nikakvu prekršajnu prijavu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Draga moja,

 

korištenje atipičnih lijekova poput Zyprexe, koji je dokazano jedan od najunčikovitijih lijekova iz ovog područja apslolutno ima za posljedicu ovo o čemu gore govorite. Osoba koja je trenutno na toj terapiji u bilo kojoj dozi, a na njoj definitivno nije bez razloga nikako ne može upravljati bilo kakvim motornim vozilom, a kamoli na način profesionalnog bavljenja tim poslom i bilo čime vezano uz tu vrstu obavljanja djelatnosti (pa i gotovo pa svih drugih).

 

Takva je osoba privremeno nesposobna za bilo kakv rad, tako da vam preporučam da svoju energiju usmjerite isključivo na savladavanje ili barem ublažavanja uzroka problema (bolesti) i da svom suprugu budete potpuna potpora u tome tako dugo dok tako nešto traje.

 

Zbog vas same, njega, a pogotovo zbog drugih sudionika u prometu.

 

Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija