Jump to content

sezonska prodaja voća i povrća


joky

Preporučene objave

molim vas da mi odgovorite na nekoliko pitanja u svezi sa sezonskom prodajom voća i povrća (za vrijeme turizma na štandu uz cestu)Raspitao sam se i saznao da Hrvatske ceste daju koncesiju tako da trebam sa njima sklopiti ugovor.Ja imam OPG (obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo )koje nije u sustavu PDV-a.Zanima me što mi je potrebno da bih radio navedenu prodaju?Da li mogu slobodno zaposliti nekoga da to radi i što je potrebno?Da li članovi moga OPG-a mogu slobodno obavljati prodaju?Ja sam inače u stalnom radnom odnosu.Da li osim voća i povrća mogu prodavati i neke druge proizvode npr.osvježavajuće napitke,sladoled i sl.?Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, dobro ste informirani, morate sklopiti ugovor sa Hrvatskim cestama da bi ste mogli vršiti prodaju.

 

Ukoliko želite zaposliti osobu koja bi radila sezonski posao,morate s njom sklopiti ugovor o radu na određeno vrijeme, prijaviti je na mirovinsko i zdravstveno, uplaćivati doprinose i neto plaću, REGOS-u redovito dostavljati obrazac R-Sm (o obračunatoj plaći i doprinosima) a poreznoj upravi obrazac ID (o uplaćenim doprinosima).

Članovi Vaše obitelji mogu vršiti prodaju bez svega gore navedenog.

Osim voća i povrća možete prodavati proizvode proizvedene u Vašem OPG-u (domaće sokove) ali trgovačku robu (sladolede,sokove i dr.) ne možete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija