Jump to content

ovrha vode zakupcu koji ju nije potrosio ali bio napisan kao korisnik?


stanimar

Preporučene objave

na zalost kad sam izlazio iz gradskog prostora u kojem sam bio zakupac do cca 2005. godine nisam se odjavio s vode. novi zakupac je u razdoblju 15.10. 2007. - 1.6. 2008. pod mojim imenom primio 8 računa i nije platio niti jedan. uskoro bi mi trebala stici ovrha kako su mi rekli iz vodoopskrbe.

 

ja sam kontaktirao novog zakupca koji će vodopskrbi dati izjavu da je on tada bio u prostoru no ne namjerava platiti vodu. ja cu takodjer nabaviti od grada potvrdu kad sam izasao iz prostora cime ce biti jasno da ja nisam potrosio vodu ako dodje do parnicnog postupka jer vjerujem da ce vodoopskrba ici u to posto on ne zeli platit (premda ce ga oni pismeno kontaktirati u vezi toga).

 

zanima me kakva je moja situacija pred sudom u parnici- je li to sto se nisam odjavio dovoljno da presude da platim premda cu dokazati da tu vodu nisam ja potrosio?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1.Niste ni bili dužni 'odjaviti' se s vode. Dovoljno je prilikom primopredaje zapisati stanje brojila/napraviti izjavu da nema duga po tom pitanju.

 

2.Dug je otišao u zastaru, i u vodoopskrbi to znaju. To im je vjerojatno poručio i novi korisnik prostora.

Sada traže budalu (Vas) da prizna i plati taj dug po sistemu 'ako prođe, prođe'. Imaju pravnu službu kojoj to 'ide u rok službe', i bit će uporni dok ih ne 'otpilite'.

 

Moj savjet:

Da izbjegnete dalje komplikacije (sud, ovrha), urudžbirajte im osobno dopis (sa potvrdom primitka na Vašem primjerku) u kome će te napisati da ste iz prostora izišli 2005. uredno podmirivši račun,... i dalje što sam napisao pod 2.... da niste budala koja će plaćati tuđe račune zbog njihove šlampavosti i nemara. I ako ikakav dopis po tom pitanju ponovo dođe do Vas, obratit će te se medijima i upoznati javnost sa šlamperajem. Ako možete jednostavno doći do te potvrde, možete priložiti kopiju.

 

Neće Vas više uznemiravati.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na savjetu, ovo je ono što zdravi razum kaže.

 

moja dvojba je bila povezana s dokumentom koji se nalazi na http://www1.zagreb.hr/slglasnik.nsf/VPD/2520FEFBB8DE61FBC1256DD40035A84F?OpenDocument, (Odluka o načinu obračuna i plaćanja komunalne usluge opskrbe vodom i odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda ) a koji je (bar meni)dosta nejasno napisan. no, ono što je važno je što pravo kaže, a ne što kaže vodoopskrba kao zainteresirana strana, nadam se

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

svaka odluka mora biti u skladu sa zakonom.

ova odluka vodoopskrbe i odvodnje to nije.

po zakonu vlasnik nekretnine plaća sve obveze nastale u svezi korištenja nekretnine.

samo ako je ugovoreno troškove plaća korisnik.

 

ugovor o najmu je istekao i ostaje samo vlasnik nekretnine.

ili novi korisnik po novom ugovoru o najmu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija