Jump to content

pitanje


dsoul82

Preporučene objave

Poštovani ,

 

Zanima me informacija vezana uz dodavanje dodatnih djelatnosti za obrt

Danas sam bio u zapoljskoj i htio dodat nekoliko djelatnosti na svoj obrt međutim bio sam zatečen neznanjem službenika koji tamo rade pa eto reko da se obratim Vama.

 

Dodao bi djelatnosti vezane uz web dizajn ,marketing i graficke usluge pod grafickim uslugama bi se odvijalo priprema za tisak,graficki dizajn i posredništvo pri tisku

(Naci od neke tiskare uzeo određen materjal npr.vizitke i prodao skuplje) međutim oni tamo nemaju pojma što su grafičke usluge pa mene zanima da li ja mogu zatrazit otvaranje djelatnosti (18.1) s obzirom da bi navedene djelatnosti radio u vlastitom stanu?

 

Hvala na odgovoru

 

Lijep pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otiđite u Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) i tražite obrasce za sufinanciranje zapošljavanja dugotrajno nezaposlene osobe (više od 6 mjeseci na zavodu).

U tim obrascima popis je dokumentacije koju morate dostaviti HZZ-u, temeljem koje će Vam dati ili ne ,odobrenje za sufinanciranjem (nepostojanje poreznog duga je jedan od uvjeta dobijanja potpore).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

JA SAM ZAPOSLILA OSOBU KOJA DO SADA NIJE IMALA RADNOG ISKUSTVA I DOBILA SAM POTICAJ OD HZZ 10 MJESECI PO 2507,70 KN. MENE SAD ZANIMA VRIJEDI LI JOŠ ZAKON DA SE ZA TU

ZAPOSLENICU NE TREBAJU PLAĆATI DOPRINOSI NA PLAĆU ZA

PRVU GODINU I TREBA LI O TOME KOGA OBAVIJESTITI.

KOGA KOG PITAM, NITKO NIJE SIGURAN. U KOMORI SU MI SAMO

CITIRALI NAREDBU U OSNOVICAMA OSIGURANJA IZ NN.

OVO ĆE ZNATI ULTRA PA UNAPRIJED HVALA!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tako je, donošenjem novog Zakona o doprinosima, od 01.01.2009., poslodavci koji zapošljavaju radnika kojemu je to prvo zaposlenje, godinu su dana oslobođeni plaćanja doprinosa na plaću (17,20%)tj.ne obračunavaju i ne uplaćuju doprinos za zdravstveno,ozljede i zapošljavanje (što ne znači da zaposlenik nije zdravstveno osiguran).

 

Zamolbu podnesete u pisanom obliku Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje (slobodna forma zamolbe,tipa: "molimo vas da nam temeljem čl.171.Zakona o općem upravnom postupku i čl.97.st.1.Zakona o mirovinskom osiguranju izdate potvrdu radi dokazivanja statusa osobe koja se prvi put zapošljava" ,stavite podatke obrta,podatke radnika te izdanu potvrdu odnesete u HZZO.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija