Jump to content

Sluznost puta ?


neo1977

Preporučene objave

Imam gradevinsko zemljiste na Dugom otoku od 960 m2, ali nemam prilaz do njega,jedini moguci put do njega je sa glavne ceste koja je udaljena nekih 30-ak metara ali da bi dosao do te ceste moram ici preko tudeg terena koji ujedno nemoze dobiti gradevinsku dozvolu(poljoprivredno zemljiste od cca 2500 m2) a niti ne zeli pricati o prodaji djela terena(puta).

Dali mi ostaje koja solucija jer ovako nemogu ni graditi a ni saditi? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Imam sličan problem pa bi molio ako netko zna odgovor na moje pitanje.Naime pri izdavanju građevinske sozvole došlo je do problema jer put koji vodi do moje građevinske čestice u prvoj polovici se vodi na dva susjeda a u drugoj polovici se vodi na susjeda preko puta moje parcele. Suglasnost njihovu ne mogu dobiti potrebnu za ishođenje dozvole.Ovim putem se koristim već 30 godina kao i moja obitelj jer je obiteljska kuća odmah pored građevinskog zemljišta.Dali mogu putem suda ishoditi pravo služnosti i time ishoditi građevinsku dozvolu?Zahvaljujem se unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Dakle, odmah se ograđujem jer nisam pravnik.

No mislim da za dobivanje građevinske dozvole građevinska parcela mora imati osiguran prilazni put širine 3 metra odnosno širine 7 metara ako se želi graditi objekat sa više stanova. Pravilo služnosti ne daje pravo na prilaz širine 3 metra već na pravo prolaza do svoje parcele (pješke - ne vjerujem da se može prolaziti s vozilom) odnosno jedini način da zadovoljite zakone je da ili kupite put širine 3 metra ili sa susjedima ugovorom rješite pravo korištenja puta širine 3 m. Ako ne žele pristati ne možete ih prisiliti. Razlog ovakvog zakona je građevinska mafija koja i ovako gradi kuće kojima su prilazi kozje staze , neuređeni putevi i sl. (nazalost imam iskustvo kolege s posla koji je kupio stan u novogradnji i koji cim pocne padati kisa mora izvuci auto na glavnu prometnicu jer nema sanse da se po razmocenom blatnjavom putu uz nagib terena 15% izvucete do glavne ceste ako nemate terenac s pogonom na sva cetiri kotaca).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija