Jump to content

rastava


nekadzena

Preporučene objave

rastati se može sporazumno(kad se oko toga supružnici uspiju dogovoriti) ili tužbom(kada se isti ne mogu dogovoriti). sud će u vašem slučaju vjerojatno tražiti posredovanje czss, kao i mišljenje tj. prijedlog istih o tome s kime će mlt. dite nastaviti živjeti ,s kime će i kako održavati susrete, te o iznosu alimentacije. Vaš suprug (ukoliko Vama bude povjereno dite na zajednički život) imati pravo se viđati s ditetom, brinuti se o ditetu odnosno sudjelovati u odgoju djeteta, kao i obavezu plaćanja iznosa kojeg će sud odrediti za uzdržavanje mlt...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nije rastava nego razvod, ali dobro... :)

 

koliko sam shvatila vase pitanje, vi zelite razvod, a suprug ne. ako je situacija takva nema govora o sporazumnom zahtjevu vec je rijec o pokretanju parnicnog spora ( tuzba). postupak posredovaja prethodit ce brakorazvodnom postupku. obveza je suda da donese odluku o roditeljskoj skrbi ( nema nikakve veze sa skrbnistvom, sud samo odlucuje s kojim ce roditeljem dijete zivjeti, a s kojim ce kada i kako ostvarivati susrete i druzenja) i o uzdrzavanju.

 

u slucaju da vi ne zelite razvod mozete se pozvati na ogranicenje prava na tuzbu za razvod braka zbog zastite materinstva. ( pogledajte ZIDObZ-a, cl.42. st.2)- dok dijete ne napuni godinu dana zivota.

 

vas se suprug vjerojatno samo raspitivao o postupku jer sada ne moze nista.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

za tuzbu stvarno ne znam.

 

sto se tice centra, moze doci sto god hoce. ako suprug ne zeli razvod moguce da je htio razgovarati s njima o postupku mirenja u procesu brakorazvodne parnice ili o obiteljskim savjetovalistima. moguce da ce vam nesto doci, ali nemojte sada time "razbijati glavu". kad dođe, ako dođe... onda idite korak po korak i ako vam treba pomoc- trazite ju. mislim na sve vrste pomoci: od pravnika do psihologa.

 

sad je najvaznije da vi budete dobra mama djetetu i da se ne uznemiravate jer upravo to dijete osjeca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja osobno nisam plaćao troškove suda za rastavu braka, a u slučaju da se i plaćaju ukoliko su vam primanja minimalna možete tražiti od suda da vas oslobosi od plaćanja sudskih troškova(tada morate im dostaviti dokaz o primanjima i imovinsku karticu),a na osnovu dokaza o imovinskom stanju sud će doniti rješenje po kojemu ćete biti ili ne oslobođeni plaćanja tih troškova.

što se tiče czss pričekajte taj navodni poziv jer u njemu će pisati radi čega vas pozivaju.ako budete tribali pomoć oko pisanjatužbe slobodno se javite. pozdrav i sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Osobama koje su se, nažalost, neplanirano našle u u situaciji da im je razvod pred vratima, očigledno puno toga nije jasno i to je za razumit! Ni meni nije bilo jasno...zašto sam se našao u situaciji da me netko ostavlja a da se pri tom nisam osjećao kriv a opet..ispada da me netko tuži kao da sam neki kriminalac ili što već..! Govorim samo o osjećaju ali očigledno protiv naslova dokumenta nemožemo ništa! Obostrana želja se zove sporazumni razvod a jednostrana...tužba! Da sam kojim slučajem zakonodavac ja bih taj formular nazvao...zahtjev za razvod braka! Tužba zvuči grubo...!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija