Jump to content

Pomozite mi


plavisafir99

Preporučene objave

Imala sam prometnu nezgodu koju nisam izazvala.Lik se je polukruzno okretao iz priključnog traka i prepriječio se u mojoj traci da ga ne udarim pokusala sam ga izbjeci s lijeve strane on se je nastavio okretati i udario me bocno u desnu stranu automobila.Lik je galamio i vrijeđao me pozvala sam policiju.Dala sam izjavu policiji i rekla da mi je to prva nezgoda i sto sad dalje oni su mi rekli da se javim svojoj osiguravajucoj kući.Moje osiguranje kaze da se trebam javiti njegovoj osiguravajucoj kuci.Odem do njegovog osiguranja i oni nesto muljaju da ne znaju tko je kriv i da ako bi izasli poslikati auto da time automatski priznaju krivicu.Kazu da trebam cekati policijsko izvjesce.Ovi u policiji kazu da je izvjesce tek za mjesec dana.Opet se vratim i molim ih da izidu jer moj posao ovisi o automobilu.Izisli su i napisali da je auto u voznom stanju iako nije,napisao je da je motor uredan a haubu nije ni otvorio.Kad sam to vidjela rekla sam da ga onda oni odvezu do servisa.(servis mi je udaljen 60 km)Oni kazu da je policija napravila gresku jer nije skinula tablice i da je za njih vozilo u voznom stanju jer imam tablice.( U međuvremenu lik dolazi u moje osiguranje i trazi odstetu da sam ja kriva)Moj servis ne zeli preuzeti vozilo dok ne vidi tko ce to da plati.Kazu da bi ja trebala platiti racun a onda potrazivati od osiguranja.(osiguranje isplati tko zna kad)Ja nemam taj novac i ne znam sto cu.Molim Vas da mi odgovorite koja je tocno procedura i da li trebam uzeti odvjetnika?Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ništa bez uvida u situacijski plan, zapisnik i fotografije oštećenja.

 

Na fotografijama oštećenja se najbolje vodi smjer djelovanja sile koja je deformirala djelove automobila.

 

Na osnovu opisa iz samo vašeg gledišta se ne može više reći.

 

Vi uopće niste dužni dostaviti zapisnik osiguranju.

 

Po zapisnik treba netko od njih otići i platiti ga, a njima je najjednostavnije složiti nekakvu priču i za to zadužiti vas.

 

Njegovo osiguranje je dužno izvršiti izvid štete i bez zapisnika. Ako odbiju zatražite ga pismeno i na svoj primjerak tražite potvrdu primitka.

 

S obzirom da vam je policajac rekao da se javite svom osiguranju, a poričete krivnju i s obzirom da su vas više puta olako otpilili - ipak pođite odvjetniku makar samo na savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam ja iskustva sa osiguranjima,sve su to lopovi,kad treba osigurati auto sve super,guraju ti se u guzicu,a kad treba platiti štetu onda stalno problemi.

U osiguranju su vidjeli da baš nemaš iskustva,onda se obično vrlo bahato ponašaju,odi do odvjetnika i objasni problem,odvjetnik će ih kontaktirati,a čim vide sa kim imaju posla onda uvijek popuste i odvjetnik će sve riješiti.

Imao mi kolega slučaj,totalna šteta,te se odlučio nagoditi na neku svotu od 12000kn (stariji auto) i sve dogovoreno,on auto prodao u dijelove,da bi nakon dva mj. dobio poštom da se ne podudara šteta sa ovim drugim auto itd.,a bio vještak i bilo sve sređeno,otišao je do odvjetnika i rekao što je na stvari,dog. se sa odvjetnikom da mu ide 10% od ukupnog iznosa,nakon par tjedana poslali su mu nagodbu od nekih desetak tisuća kn (prva procijena je bila 12tkn) odvjetnik nije pristao,nakon mj. dana mu došla nagodba na 14 000kn i mogao je i dalje da je htio,ali su muj trebali novci,pa je uzeo 14tkn,10% odvjetniku i svi sretni zadovoljni,samo im treba pokazati zube!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Daj pričekaj da dobiješ policijsko izvješće,tamo češ sve vidjeti tko je kriv,zapamti,ako tip ima kakvu vezu na policiji da nebi napisali da ste oboje krivi,a što bi i moglo biti (vjeruj mi) ako bude tako,onda žalba,vještak (sama plačaš) itd.,pizdarije...,ako tip odg. za nesreću i osiguranje počinje komplicirati,onda im prvo kažeš da češ otići do odvjetnika i ako dalje budu komplicirali,odeš do odvjetnika i on će ti sve reći.

Komplicirano ti je to i dođete živaca i živaca.

Ja sam imao puno problema sa tim osiguranjima,ali sa vremenom shvatiš neke stvari,nema više dali bi mogli,znate ovo-ono,ništa,odmah drito u glavu i dati im do znanja da kužiš njihovu politiku,nećete vi mene j...ti,kriv je,sada platite,zašto ste tu,pa onda imaš to vam ne priznamo,amortizacija ovakva,amortizacija onakva,plačamo samo toliko,ostatak sami i takve,ne #OOPS#m,hoću auto kakav je bio i točka! Samo oštro!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Brzo pišem,tek sada sam vidio,da ste skrenuli na njegovu traku,tj. niste bili na svojoj traci,bit će tu svašta,još ćete i odg. za njegovu štetu,u najboljoj suluciji ide šteta pola-pola.

Pardon,ali to je kultura vozača,ako vidiš da se netko okreće,onda ga lijepo pustiš,on ti mahne i svi sretni zadovoljni,primjer: kakav je osjećaj kad ideš iz parkinga van i tip dođe do tebe i uporno te želi proći,a nema žive duše na cesti,pa moraš natrag nutra ovo-ono,umjesto da kulturno stane,ti izađeš i svi sretni zadovoljni,kultura.

Zamišljam situaciju i reakciju tipa koji te udario,pa zašto ga nisi pustila da se okrene,toliko ti se žurilo,vidiš sva četri da se okreće i muku mući sa motanjem volana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne, niste dobro razumjeli to se dogodilo na petlji znaci ima cetri trake lik se iz desne prikljucne trake sijece glavnu cestu on je meni oduzeo prednost nisam mogla kociti jer je to bilo 5-7 metara ispred mene nisam ga mogla zaobici s desne strane jer je imao prikolicu ja idem u lijevu traku jer je bilo pregledno i nije bilo nikog iz suprotnog pravca ja nisam bila u njegovom traku nikako.Tu je zabranjeno okretanje.mene samo smeta sto mi se vozilo ne popravlja i sto ja trebam platiti popravak pa cekati naplatu.Jer mislim da to nije u redu,a ni po zakonu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Onda pardon. Kad policija pošalje izvješće,sa time kod njegovog osiguranja i to je to,ako će komplicirati,prvo prijetnja sa odvjetnikom,ako ne prođe idete do odvjetnika,nikako ne dati slagati auto prije toga i nikako ne u vašem trošku! Vjerujem da nećete ići na nagodbu,na osiguranju će vam reći da idete kod majstora u sklopu osiguranaja (ovisi o osiguranju i mjestu)ili još bolje ako nekoga znate idete kod njega po predračun ili još bolje da taj "netko" radi sa osiguranjima,dovezete auto,papire od osiguranja i hvala lijepa,bit će tu još komplikacija sa financijske strane....

Koje osiguranje je u pitanju?

Koji auto,god.?

Šta je sve razbijeno,točno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Evo gotovo i policijsko izvjesce opet komplikacije ima prigovor i na izvjesće.Dokle ce da odugovlaci? Vozilo je nepopravljeno, njegovo osuguranje vjeruje njemu a ne meni i policiji.Sad traze neke fotografije ne priznaju ovaj ocevid traže da ja snosim odgovornost za pretjecanje(iako nije bilo pretjecanja nego izbjegavanja sudara)Ja sam opet na čekanju.Moj posao ovisi o automobilu tko ce meni namiriti ucinjenu stetu.Ja više nemam strpljenja.Koliko zakonski njegovo osiguranje ima pravo odugovlačiti.

Šaljem vam kroki crtez od policije ja sam vozac vozila B.

Vozilo je 2002 g.

Ostecena je desna strana vozila.Glavni udar je u desni kotac i obadvoja vrata su ostećena i ne daju se otvoriti.Sad je vlaga prodrla unutra tako da su se sjedala s desne strane dobila plis.Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prometna situacija je jasna, ne treba ti odvjetnik zbog pravne osnovanosti tvog zahtjeva, ako brzina kojom si se kretala nije veća od max.doz.brzine na tom dijelu ceste. Sa Izvidom štete od OD otići u servis. Nakon pregleda u servisu, zatražiti po potrebi, naknadni izvid štete (ako sva oštećenja nisu obuhvaćena u osnovnom Izvidu štete).Nažalost, morat ćeš sama platiti popravak automobila, ako do tada ne bude riješen tvoj odštetni zahtjev, a nakon toga podnijeti račun popravka OD i u roku od 15 dana dužni su ti naknaditi štetu.

Možeš i sačekati??, ako ti automobil nije neophodan, rješavanje odštetnog zahtjeva, isplatu štete po predračunu servisa, ili nagodbi, pa onda popravljati automobil?!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija