Jump to content

Zbrinjavanje smeća u ruralnim krajevima??


dubravko1

Preporučene objave

Zanima me d li se u ruralnim krajevim gdje i jedan jedini pristup kamiona sa smećem znači značajnu devastaciju lokalnih slabo održavanih makadamskih puteva a alternativa dolasku kamiona je da se vlastoručno nosi smeđe 500-800-1000 ili još više metara..može odbiti usluge odvožnje smeća i saniranje istoga obavljati samostalno(paliti na zakonski popisan način,organski otpad upotrebljavat za ishranu životinja i proizvodnju eko gnojiva,plastičnu ambalažu mijenjat za kune u prodavnicama i sl.)...i još uz to praksa takvog zbrinjavanja je pristutna oduvijek,nije se nikad prije naplaćivalo...

dakle.da li se može reći"HVALA LIJEPO JA NE TREBAM VAŠE USLUGE",i da li je zakonski pod ovim gore navedenim okolnostima taj stav opravdan?

 

Inače radi se o općinama"onih koji nisu započeli rat u Vukovaru" :palacdolje: i onih koji su osobno pisali kako je palo poslijednje ustaško uporište vukovarska bolnica :palacdolje: ...a koji do sad nisu vršili odvoz smeća jer im nije trebao novac a sad smišljaju ,radi krize, nove namete da bi održali mnogobrojne svoje općine koje žive isključivo kao paraziti tj. nemaju samosatalne prihode nego nemilosrdno sisaju državu Hrvatsku.

 

Lijepo Vas molim da mi odgovorite....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Utjerivaczakona je napisao:

Odlukom Vaše Općine, naknada za odvoz smeća se mora plaćati bez obzira na to da li ga sami zbrinjavate, osim ako tom Odlukom takvi subjekti nisu izuzeti od naplate.

 

Nacionalna pripadnost nije relavantna kao ni recesija za ovakve stvari.

 

 

Općina nije zakonodavno tijelo i ne slažem se sa tezom da je općina može donositi obvezujuće odluke ili zkone kako im se prohtije.

Zakone donosi sabor a vlada ih sprovodi a općine služe da se zapošljavaju stranački poslušnici.

 

Naravno da nema nacionalna pripadnost sa tim veze..ali suština je i istina da se blati domovinski rat(oblati u SAD njihovu vojsku ideš majstore na robiju istog dana)i da se zagovara "upakirano"stvarnje SAO krajine(gđa.Vesna Pusić SPRIJEČILA NEDAVNO)

Isto tako je istina da su te općine PARZITSKE TVORBE zbog kojih Hrvatska grca u dugovima.(V.britnija 13.puta veća i mnogobrojnija po stanovništvu od Hrvatske a ima cca.150 jedinica lokane samouprave a Hrvatska cca. 600.)Inače sa ulaskom u EU se ukidaju...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija