Jump to content

problem s marihuanom


nara1

Preporučene objave

Pozdrav.

 

Da bio sam glup i posadio sam 3 sjemenke marihuane (ostale su kada sam sa drustvom zapalio prije par mjeseci)na otvorenom blizu kuce u nadi da ce nesto izrasti do Nove Godine da imam nesto za opustiti se (ne pijem alkohol). U međuvremenu kako sam prekinuo sa curom, ona se odselila i ostavila hrpu biljaka (neke orhideje i sl.) te sam prilikom posjete trgovackom centru cisto pitao za uv lampu koja moze davati suncevu svjetlost da te biljke ne uvenu dok ih ona ne pokupi. Bila je skupa pa sam odustao. Vidis za par dana poslije dođe mi policija da me odvede na razgovor radi zlouporabe op. droga. Kada su me pitali dali imam nesto i dali nesto sadim ja sam naravno priznao da jesam ali da nisam ni siguran u kojem su stanju jer ih vec davno nisam pogledao. Uglavnom oni nabave nalog za pretres i kucu mi okrenu naopako. Pokazao sam im gdje su stabljicice (visine oko 5-10cm) van kuce i to je bilo to. (naravno.. u izvjestaju su napisali kako su pretragom oni to nasli)

 

No ono sto me zdere iznutra je to sto su mi rekli ako im kazem sve sto imam ilegalnog da ce uzeti svjedoke koje nisu iz mog sela. Naravno.. napravili su upravo suprotno na kraju. Pokupili su prakticki dvije osobe iz moje ulice koje su svemu prisustvovale i sada cijelo selo prica o meni kao da sam neki narkoman. Mislim.. glup sam i kriv sam radi takvog glupog experimentiranja i posteno cu odraditi kaznu ali vec sada reakcija koju sam dobio na sve ovo mi je prakticki preteska za podnositi.. psihicki. I mislim da cu se morati odseliti.

 

Ispricavam se ako se malo tuzakam ali imam osjecaj da mi je malo sada lakse kada pisem o tome.

 

Ako bi netko bio ljubazan da mi odgovori koliku kaznu mogu ocekivati i kada bi to trebalo doci? (bio sam davno na prekrsajnom za posjedovanje necega sitnog kao maloljetnik.. ali nista kaznenog do sada).

Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo da napomenem da na sudu neće biti traga da ste kažnjavani kao maloljetnik.

 

Dakle imate pravo reći da Vam je to prvi put.

 

No ono što je zabrinjavjuće je to da bi Vas mogli teretiti za proizvodnju droge za što, ako Vas osude, možete dobiti 2 godine zatvora!

 

S obzirom da su bile samo 2 male stabljike moguće je da Vas ne budu baš teretili za proizvodnju, ali situacija nije nimalo bezazlena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nadam se dobrom ishodu stvari i iskreno se nadam da ce sud dobro pogledati cinjenice i shodno tome donjeti postenu presudu. Jer meni nije bila namjera proizvodnja inace bih posjedovao opremu ili sto god je vec potrebno za to. Dok je u mom slucaju to bilo izvan kuce bez neke specijalne njege i brige dali bu izraslo ili ne. Ako to uopce ima kakve veze..

Uglavnom hvala Vam na odgovorima i ako nebi bilo previse za traziti.. informaciju kada bih mogao dobiti poziv za sud? Tako da barem znam koliko jos nemirnih noci me ceka do suocenja..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Pozdrav. Prošlo je dvije i pol godine od kada sam imao ovaj mali incident svoje gluposti ali jos nisam dobio nikakvu kaznu tj. pismo od mupa.

Jos uvjek me to jako muci i ako bih mogao ponizno zamoliti da mi netko samo odgovori:

 

dali je to sada u pitanju neka zastara ili mogu jos uvjek ocekivati plavu kuvertu na vratima uskoro? Puno hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da se više nemaš kaj brinuti. Ak dosada nije bilo nikakvog postupka, neće ga ni biti. Naime, novi KZ (NN 2011.) je dekriminalizirao posjedovanje droge za osobne potrebe, a ova količina koju spominješ - 3 stabljike, pa iz toga možeš dobiti par jointova, nema tu govora o proizvodnji za prodaju. Inače su postupci vezani uz drogu promptni, brzo se reagira tak da ovo je već previše vremena prošlo. Vjerojatnija varijanta je da je državno odvjetništvo odbacilo kaznenu prijavu pozivajući se na čl. 28. ranijeg KZ-a (beznačajno djelo), uz napomenu da ti to rješenje o odbačaju niti nisi mogao dobiti, s obzirom da se ono dostavlja isključivo podnositelju prijave (u ovom slučaju policiji), ne i okrivljeniku. Uglavnom, ak bi slučajno dobio poziv za sud ili državno odvjetništvo, brani se da si to uzgajao isključivo za osobne potrebe. Al velim, previše je ovo vremena, državno odvjetništvo je sigurno odbacilo kaznenu prijavu, tak da možeš mirno spavati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gospon G. Hvala vam iz dubine mog srca na odgovoru. Ovdje su u pitanju ozbiljne suze radosnice samo i na pomisao da je to istina. No ne usuđujem se jos pomisljati da je sigurno tako naravno. Jer kako mi se blizi vjenjcanje i ulazim u veliku svecenicku obitelj, ista suprotno vašoj prognozi ucinilo bi nepovratnu stetu za cast te casne obitelji da zavrsim u zatvoru na godinu dvije. u vrijeme kada se to dogodio bio sam spreman izdrzavati kakvu god kaznu mi odredili ali kako su mi se stvari u zivotu sada promjenile, suicid mi je jedina opcija i zelja, u slucaju da me kriminalno gone.

 

Ispricavam se na sapunici. I hvala jos jednom na vasem misljenju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma nemaš brige Nara... I izbaci ove crne misli iz glave, imaš cijeli život preda sobom. Je..ga, nema čovjeka na ovom svijetu koji nije napravio bar jednu glupost u svom životu. Bitno je kaj si izvukao iz cijele te priče.

 

Ovak, ak hoćeš "crno na bijelo", da budeš 100% siguran - savjetujem ti da odeš na sud i zatražiš potvrdu o nekažnjavanju. Tom potvrdom potvrđuje se da se protiv tebe pred Županijskim sudom (nadležnim prema mjestu tvog prebivališta) i pred Općinskim sudom (isto nadležnim prema mjestu tvog prebivališta) ne vodi nikakav kazneni postupak, dakle da nije doneseno rješenje o istrazi, nije podignuta optužnica koja je stala na pravnu snagu, nije donesena nepravomoćna presuda po optužnom prijedlogu (optužnici prema novom ZKP-u) niti je izdan kazneni nalog. Drugim riječima, ako ovaj tvoj predmet još nije riješen već je još uvijek u obradi, onda nećeš moći dobiti tu potvrdu. A ako je dobiješ, znači da je stvar završila, i to najvjerojatnije, kak sam rekao odbačajem kaznene prijave. Evo, probaj s tim, za traženje te potvrde ne trebaš imati nikakav poseban razlog, veliš da ti treba u svrhu zaposlenja, pa ćeš vidjet kaj bude.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija