Jump to content

Je, kriv sam...molim pomoc


splitskodite8

Preporučene objave

Je, kriv sam...Vozio sam motocikl, moj osobno kojem je istekla registracija i imao laksu prometnu nezgodu, samo materijalna steta na automobilu kojeg sam udario i na motoru.Vlasniku automobila je osiguravajuca kuca isplatila odstetu i sad tereti mene da im dug vratim. Dug je 15 000 kuna a ja sam trenutno nezaposlen i nemam odakle to podmiriti, nemam ni naknadu sa Zavoda ni nista slicno. Postoji li zastara za takav dug? Dogovorio sam se s osiguravajucom kucom da mi daju da otplatim na rate i jesu, u nadi da cu naci posao i moci to pratiti ali i dalje sam bez posla.Sto sad...Vlasnik sam tog motocikla i niceg vise na ovom svijetu...Ne bi htio da mi ga ovrse.

Nisam ga opet osigurao i od tada ga ni ne vozim : ((((

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zastare praktično nema.

 

Slijedi ovrha i zatezne kamate od 14%.

 

Troškovi ovrha i kamata će vrlo brzo preči iznos glavnice.

 

Ako im dosadi natezati se s vama, svoje potraživanje će prodati drugoj privatnoj specijaliziranoj tvrtki za utjerivanje dugova, sa kojima osobno ja, ne bih htio imati posla, a vi kako želite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

petpetica je napisao:

 

Ako im dosadi natezati se s vama, svoje potraživanje će prodati drugoj privatnoj specijaliziranoj tvrtki za utjerivanje dugova, sa kojima osobno ja, ne bih htio imati posla, a vi kako želite.

 

Jel samo meni čudno kad pravnik izjavi ovako nešta? Drugim riječima blagoslovili smo razne Sami Čake i slične utjerivače dugova. Ne znam kako se to drugačije može shvatiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

G. moron, pokušat ću jednu situaciju opisati što pristojnije.

 

Tko otkupljuje dugove? Onaj tko ima para. Ne pita se ni boja kože ni nacionalnost. Dugovi se otkupljuju za 50-80% iznosa, ovisi da li se radi o nekom sirotanu ili državi. Svatko može otkupiti prava za neki dug.

 

Osobno sam gledao kako je jedan kreditni ured potraživao neki novac od jedne obitelji. Kreditni ured u vlasništvu roma. Sasvim nevažno.

 

Ali kad se čovjeku oko kuće svakodnevno skuplja družina, vjerojatno brojni članovi obitelji tog vlasnika kreditnog ureda, dužnik radi sve da što prije skupi pare da plati sav dug. Koliko je to ugodno ili ne, zna sam dužnik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gospodine petpetica, postojanje ovog foruma i vaše sudjelovanje u njemu pomoglo je mnogim ljudima i nije mi namjera zagađivati ga tipičnim forumskim prepucavanja. Uostalom ne vjerujem da bi moderator tako što dozvolio.

 

Međutim ako je ovo što ste naveli istina(u šta nemam razloga sumnjati) onda mogu reći samo:"Jao si ga nama."

Jer ako zakonodavna, sudbena i izvršna vlast poput naše, a samo naivan još ne zna kakava je ona, bude tolerirala ovako nešto onda je dno za koje vjerujemo da je dotaknuto još vrlo daleko.

 

Dakle možemo očekivati da razne bande Kineza, Roma i,da se ne ograničimo samo na etničke skupine, ološa obavljaju prljave poslove za one koji imaju moć i novac. A ti koji imaju moć i novac upravo su i doveli do toga da su ljudi vrlo često u bezizlaznim financijskim situacijama i nesposobni namiriti svoje dugove.

 

I pri tom ne moraju prezati od ničega jer im je vrlo lako izbjeći hrvatski pravni sustav povratkom u domovinu ili zaštitom sličnih "Kreditnih ureda" u drugim zemljama.

 

I da stvar bude bolja, stekao sam dojam da je to na neku foru legalno i normalno. Jer ako vi znate za takav slučaj i čak ste ga naveli u svrhu zastrašivanje onda je razumljivo zašto Hrvatska ne može zatvoriti neka poglavlja u pregovorima sa EU.

 

Eto toliko i još jednom žalim za spamanjem foruma ali nisam mogao ovo ostaviti bez komentara.

Uostalom cilj mi je da to vi kao osoba koju zbog svog djelovanja na forumu vrlo cijenim to pročitate, a onda može i delete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prebacite ga kupoprodajnim ugovorom na nekog drugog ili ga zbilja prodajte pa vratite dug ili barem dio duga, kamata će rasti, a vi ćete se kad tad zaposliti.

 

Imate i još jednu mogućnost a to je da čekate da se i kod nas uvede osobni bankrot (kad će to biti, neznam) jer mislim da samo on može zaustaviti te kriminalne kreditne urede te omogućiti dužniku da nastavi svoj život u nekakvoj normali a ne da do kraja života bude dužnički rob.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija