Jump to content

molim pomoć *prijedlog za ovrhu*


marii

Preporučene objave

Zna li itko kako se piše prijedlog za ovrhu? Naime, frendica ima situaciju da joj otac djece ne isplacuje alimentaciju i sad su joj u centru za soc. rad i skrb rekli da mora podnjeti ovrhu i tek da ce joj onda ona moći napisati zahtjev za uzdržavanje sa strane centra.

 

Ima li itko iskustva u tome?

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A zašto se frendica uopće opterećuje pisanjem prijedloga? Prvo što treba napraviti je potražiti odvjetnika koji se aktivno bavi ovom problematikom! Drugo..pitati istog kolikom košta njegov angažman po tom pitanju. Ako se radi o nekoj umjerenoj cifri lijepo mu plati i čovjek to sve odradi po slovu zakona! Te novce frendica svakako dobije natrag putem ovrhe!Ako kasnije stvar ipak zapinje onda navedena frendica ima malo veći problem... koji će joj razjasniti odvjetnik ili malo iskusniji forumaši.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako sam dobro shvatio netko je sad ljut na mene? A samo sam htjeo pomoći...kao muškarac kojem je ovrha sjela na plaću!

A mogu ja i odmagati..pa gledati realno! Troje djece...po zakonu i procjeni lijepe naše...trebaju za život jednu lijepu prosječnu HR plaću! Slažem se... kao što se i slažem da i tatama mora ostati nešto za kruh barem..! Ali nije to sad važno...pravo i pravda i onako ne idu pod ruku skupa! Htjeo sam samo reći...troškovi odvjetnika za pokretanje ovrhe su zanemarivi u odnosu na uspjeh ovrhe!..(Za troje djece...jedan mjesec jedna prosječna HR plaća...drugi mjesec jedna prosječna HR plaća..treći mjesec..itd..!..tako se barem naša Jaca svojevremeno izjasnila..) Nadam se da ovaj puta neče biti ljutnje na mene? Samo objašnjavam računicu..!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma nema nikakve ljutnje,ljutnja je na ovog tatu neplatišu koji ne da ni 100kn za svoju djecu..:crvenikarton: što je stvarno sramotno.

 

eto ja sam se sa svojim bivšim , fala Svemiru dogovorila pa redovito plaća..malo kojiput kasni,ali plaća :amen:

ali od frendice ni lipice,a frizider se ne bude sam napunio :-?

 

ne se srditi, veeliki pozdrav :mase2:

 

istjerat ćemo mi već pravdu :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svakako vas podržavam..i tebe i frendicu! Naravno da se o djeci svi moramo brinuti! J..eš muškarca koji pobjegne od svog djeteta ali isto vrijedi i za nerealne žene!

U svakom slučaju pitajte odvjetnika! U mom slučaju je to svojevremeno bilo nekih 400 i nešto kuna (troškovi ovrhe)..! Ja taj iznos platio sam a firma dalje alimentaciju skida sa plaće po rješenju..ja još sam dodam koliko mogu..ali isključivo direktno djetetu kroz poklone i džeparac..i to baš njemu, nevezano za sudsko rješenje!Ukupan iznos je za mene limit koji mogu izdržati..za bivšu je vjerovatno malo..! Jbg..standardna situacija..!

Možda te ova priča i ne dotiče pa da se vratim na tvoje pitanje..možda su se odvjetničke tarife promjenile u međuvremenu..neznam..ali troškovi ovrhe u okviru 1000 kn su izdržljivi i svakako se vrate natrag..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

općinski sud u.....

ovršni predmet

 

ovrhovoditelji: mlt. ime i prezime djece zastupani po majci i ZZ .........ime prezime i adresa majke djeteta

ovršenik:ime prezime i adresa oca djece

radi: prisilne naplate uzdržavanja

prijedlog za ovrhu na plaći ovršenika

1. pravomoćnom presudom Općinskog suda u .........(pepisati broj presude,datum kada je donesena....)naloženo je ocu(ovdje ovršeniku) da je dužan plaćati npr. 1500kn (kako već piše u presudi) svakog mjeseca a najkasnije do....... na račun ili na ruke majci ovdje zz ovrhovoditelja.

dokaz: preslika pravomoćne presude općinskog suda od..... posl.br:......

 

2.ovršenik do sada nije dobrovoljno izvršavao svoju obavezu uzdržavanja mlt........

Dokaz:preslika izvoda tekućeg računa majke ovdje zz ovrhovoditelja.

 

Slijedom ćega se predlaže Naslovnom sudu donijeti slijedeće, a temeljem čl.172,173 i 175.Ovršnog zakona:

 

rješenje o ovrsi

temeljem pravomoćne presude općinskog suda(ovdje opet navest dio iz presude koji se odnosi na uzdržavanje),radinaplate novčane tražbine ovrhovoditelja u iznosu od.....kn mjesečno počevši od(datum od kada je bio dužan početi plaćati), te radi naplate daljnjeg mjesečnog uzdržavanja u iznosu od ....kn mjesečno sve dok za to budu postojali zakonski uvjeti, uz zatezne kamate na taj iznos kao i troškove ovršnog prijedloga

određuje se ovrha

plijenidbom mjesečnog iznosa od..... kn od plaće koju ovršenik ostvaruje u firmi......(naziv firme u kojoj radi).Nalaže se ovršeniku da tražbinu uplaćuje mlt. ovrhovoditljima na tekući račun ZZ ovrhovoditelja, (ime prezime majke) kod (ime banke) na br. računa.....(broj tekućeg računa majke djece) kako je navedeno presudom(opet podaci pravomoćne presude kojom je određeno plaćanje alimentacije

 

Mlt. ovrhovoditelji mole biti oslobođeni plaćanja sudskih pristojbi

 

datum,mjesto potpis:mlt. ovrhovoditelji

zastupani po majci i zz

 

 

taj prijedlog napisati u 3 primjera a dva predati sudu jedan pečatiran od suda ostaviti sebi

s obzirom da se radi o uzdržavanju majka djece ima pravo u ime isti podnijeti zahtjev za dodjelu besplatne pravne pomoći(odvjetnika), a zato se treba obratiti uredu državne uprave u županiji u kojoj živi s djecom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 godina kasnije...

MOlim pomoć!

Dakle, ne plaća mi ex alimentaciju, razveli smo se 2010.g., imam pravomoćnu presudu no ne mogu dobiti privremeno uzdržavanje od CZSS dok ne podnesem ovrhu. Podnijela sam prijedlog za ovrhu gdje sam navela da potražujem i buduća potraživanja ( kao u ovom primjeru ovdje ) i taj dio su mi odbili.

 

I sad me zanima kako mu mogu "sjesti" na plaću, kao administrativnom zabranom? CZSS mi može isplaćivati određeno vrijeme, a i iznos koji bi tu dobila je manji od sudski mi dodijeljene alimentacije.... on dobrovoljno sigurno neće plaćati, pa mislim da je "najelegantnije" rješenje da mu se skida s plaće.

Presuda od razvodu braka je iz 2010.g. pa s njom ne mogu na Finu... :/

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija