Jump to content

osiguranje plaćanja kredita za auto


slavonac79

Preporučene objave

pozdrav svima!

 

kupio sam prije 2,5 godine auto na kredit. ne mogu ga više plaćati jer je rata otišla sa 1600 na 2000 a ja sam u međuvremenu morao otići na slabije plaćeni posao pa želim prodati auto.

 

zamislio sam to tako da ga prodam za simboličnu svotu uz preuzimanje kredita jer je to za mene najpovoljnija varijanta. prodajom za gotovinu ne mogu dobiti dovoljno da se riješim kredita, što mi je primarni cilj. međutim, kredit se ne može prebaciti na drugu osobu nego je jedina opcija isplatiti ga u potpunosti (ne postoji mogućnost) ili reprogamirati ga (uzeti drugi kredit po znatno nepovoljnijim uvjetima koji niti ne mogu dobiti jer je preostala svota prevelika).

 

jedino mi preostaje napraviti ugovor po kojem će kupac auta meni isplaćivati ratu kredita sukladno uvjetima iz mog ugovora s bankom.

 

sad slijedi moje pitanje: na koji način se u tom ugovoru sa kupcem osigurati da će on zaista plaćati? pada mi na pamet jedino prodati ga onome tko posjeduje neku nekretninu na koju bi se uknjižio. ono što ne znam je na koji način to provesti. da li je dovoljno staviti jedan takav članak u ugovor i onda sa ovjerenim ugovorom (kod bilježnika) otići u ... (gdje?) gruntovnicu?

 

unaprijed hvala na odgovorima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija