Jump to content

otkaz s bolovanja


pravnica0

Preporučene objave

Majka je dobila otkaz u jednoj privatnoj firmi u kojoj je konstantno (uz izmjenu imena poduzeća) radila 25 godina. Na bolovanju je bila 10 mjeseci zbog moždanog udara prije nego je otkaz dobila. Potpisala je odluku o otkazu i odluku kojom se odriče prava na otkazni rok, iz neznanja da to ne mora.Od tada je prošlo godina i pol dana. Da li ona više ima kakvo pravo na podnošenje prigovora protiv te odluke nakon toliko vremena i da li joj je poslodavac, koji i dalje posluje u istim prostorima samo pod nekim drugim imenom, uopće mogao otkazati ugovor o radu zbog bolovanja?

Na odluci je pisalo da ima pravo u roku 15 dana podnijeti zahtjev za zaštitu prava poslodavcu. Taj rok je isto propušten...

Unaprijed vam hvala na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost p0,

tvoja je majka upravo zbog ovog"Na odluci je pisalo da ima pravo u roku 15 dana podnijeti zahtjev za zaštitu prava poslodavcu. Taj rok je isto propušten...",ne može više ništa učiniti.

Zakon o radu odredio načine prestanka ugovora o radu i vezano za to pri otkazivanju ugovora, rokove u kojem svatko od učesnika u tom radnom odnosu mora izvršiti određene pravne radnje. Jedna od njih je i gornji rok za podnošenje ZZP-a od strane radnika koji je obvetzan prije utuženja. A i samo utuženje sudu moralo bi slijediti u roku iza primitka ZZP-a na koji bi se ili nebi očitovao poslodavac u roku od 15 dana. Osim kada se radi o novčanom potraživanju kada je taj rok tri godine.

Otkaz kojeg bi razlog bio to što je tvoja majka na bolovanju bio bi ništav. Ali ako je donio "Odluku o Redovitom otkazu ugovora o radu iz osobno uvjetovanih razloga" zbog bolesti i nemogućnosti nastavka rada i zapošljavanja na nekom drugom radnom mjestu a majka nije osporila istu pomenutim ZZP-om ,onda je takav otkaz valjan.

Pomenuti otkaz pretpostavlja isplatu otpremnine tvojoj majci za 25 godina rada koja joj je trebala biti isplaćena. Je li bila isplaćena? Jer ako nije, još uvijek ima pravo istu potraživati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija