Jump to content

Sudska zabrana na tekući račun


Fabia

Preporučene objave

Pozdrav, imam jedno pitanje vezano uz ovu temu. Kako sam malo kasnila s kreditom sada mi je došla sudska zabrana na sve račune u svim bankama. Kako postoji zakon gdje ti poslodavac može uzeti samo 1/3 plaće za razna plaćanja (administrativna zabrana za kredit, ovrha i slično) jer ti mora ostaviti dio plaće da imaš za osnovne potrebe za život, da li postoji neki zakon gdje i banka mora ostaviti neki dio od plaće, a ne uzeti SVE što sjedne na račun?

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovršni zakon. Od ovrhe je izuzet iznos od 2/3 prosječne mjesečne neto plaće isplaćene u RH / plaće ovršenika, ukoliko je ova manja od iznosa prosječne mjesečne plaće. Ove odredbe se primjenjuju kod ovrhe na plaći ovršenika, što banke tumače sebi u korist budući da se ovdje radi o ovrsi po računu kod banke ( tj. drugo sredstvo ovrhe ).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

osobno ili napiši banci (što ona već zna) da na taj račun primaš o.d. + potvrda od firme da ti več uzimaju 1/3 plaće u tu svrhu (ako uzimaju) Tte da je ta ovrha nedozvoljena (što također znaju).

ako odbiju kreni sa - zahtjevom za skidanje blokade spornog računa i potvrdom od firme (sve u tri primjerka) na uruđbeni na sud ili j.b. ako on provodi ovrhu. blokada skinuta za par dana.

banka ti nemora ostaviti ništa. oni ti nisu socijalna ustanova već veći lopov od ive smranadera.

kojeg karaktera su zabrane na plaći, sud kredit, kasa uzajamne pomoći itd.?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Već mi skidaju 1/3 plaće za ovrhu koja je došla od Dinersa jer sam napravila 2 kartice pa je na drugu karticu napravljen račun koji nije plaćen, a pošto sam ja nosioc glavne kartice meni se skida s plaće a ne toj drugoj osobi koja je imala dodatnu karticu na svoje ime. Do tada mi se normalno skidao kredit. Kada je upao Diners više nije bilo mjesta za kredit zbog čega nije plaćeno nekoliko rata. U međuvremenu sam plaću prebacila u drugu banku i sada je prva banka (kojoj dugujem za kredit) dala u postupak sudsku zabranu na SVE račune u bilo kojoj banci da ih imam pa i ovaj gdje mi sjeda plaća, što znači da ne mogu doći niti do kune.

Meni je u redu da mi uzmu dio da se podmiri dug, ali ne SVE, pa moram od nečega i živjeti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav,

danas sam dobila informaciju da mi je tekući račun u blokadi, radi naplate duga po potrošačkom kreditu iz 2007., a kojeg sam prestala plaćati kada sam ostala bez posla.

Kako sam prije tri mjeseca pronašla posao otišla sam u banku tražeći ih da mi omoguće da im plaćam preostali dug po nekih 400,00-500,00 Kuna mjesečno (ukupni dug 7.000,00 Kn).

Uplatila sam na taj način nekih 1.800,00 Kn i slijedeću ratu sam trebala uplatiti za 15-ak dana.

Danas mi se ovo dogodilo.. Blokada tekućeg računa. :-o

Molim da mi netko, tko je upoznat sa ovakvim stvarima, kaže što to znači?

Znači li da će mi uzeti cijelu plaću ili dio?

Usput, plaća mi je 2.200,00 Kn.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

uzet će ti sve, ako ne postupiš kako sam u objavi prije napisao. isto vrijedi i za fabiu. kako se bliži nova godina, sa početkom nje bi trebao stupiti na snagu novi zakon o ovršnom postupku u kojem banke više neće moći provoditi ovrhe već će to raditi fina pa će biti i lakše provesti ovrhe odnosno uvesti kontrolu i red u provođenju ovrha. tako bi trebalo biti. ali do tada pokušajte kako sam prije naveo.

sretno u novoj 2011.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

trazeci informacije o administrativnoj zabrani naletjelasamnaovu temu. naime, jamas sam mami za kredit koji redovito ne placa. zadnja dva mjeseca skidali su mi s placenjen kredit, jer je njezin racun u blokadi vec mejsecima, vjerojatno zbog nekog racuna koji nije podmiren. sada su blokirali i racun i meni, jos ne znam zasto, ali posto sve svoje dugove uredno placam, pretpostavljam da je to zbog 30€ zateznih kamata na kredit koji se nije redovito placao. jednostavno propust i s moje strane, jer nisam na to odreagirala. no, zanima me, koliko treba da se blokada racuna, se podmire dugovanja, skine? i zanima me, sljedece... mama nema na taj kredit za koji sam joj ja jamac aktiviranu admin. zabranu, no kako joj je bloiran racun, kad joj i sjedne placa, ne skidaju joj iznos za taj kredit, pa me zanima moze li se retrogradno aktivirati admin. zabrana za taj kredit kako bi se ipak naplatio prije nego joj placa sjedne na blokriani racun u banci?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija