Jump to content

prometna nezgoda - pitanje


jaroZG

Preporučene objave

E ovako...

Imao sinoc sudar. Bio sam u traci koja je skretala lijevo. S lijeve strane je zenska prosla na crveno i auto ispred mene je zakocio i neje ju lupio ali sam ja lupio njega od iza.

Zenska nam je potpisala improviziranu izjavu da je ona svojim prolaskom kroz crveno uzrokovala sudar i da je spremna preuzeti troskove stete.

Policije nije bilo - smatrali smo da bi u slucaju njihovog dolaska ja sigurno ispao kriv za sudar, a ona samo za prekrsaj.

Da li ce ovo proci kod osiguranja?

 

Steta je na mom i autu koji sam lupio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osiguravatelj vozila koje je prošlo kroz crveno svjetlo će zauzeti stav da je njihov osiguranik po prisilom dao tu izjavu i priznat će samo onu koja se sačini u njihovim prostorijama.

 

Ta osoba koja je prošla kroz crveno prometno svjetlo nije prouzročila prometnu nesreću sa prvim nadolazećim vozilom, a vaša je čista krivica neodržavanje potrebnog razmaka.

 

Štetu na vašem vozilu vam neće nitko nadoknaditi osim ako imate kasko.

 

Nepriznavanjem svoje krivice najveću štetu činite oštećenom ispred sebe, koji vas može i privatno tužiti za počinjenu štetu.

 

Kao oštećeni u prometnom prekršaju u kojem je ta ženska osoba prošla kroz crveno svjetlo imate pravo nadležnom prekršajnom sudu podnijeti optužni prijedlog da se ta osoba kazni po zakonu, ali od toga nemate baš nikakve materijalne koristi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osiguravatelj koji pokriva obvezno osiguranje bi u potpunosti odbio isplatu s razlogom da teret nije bio dovoljno učvršćen. Najčešći slučaj je s vozilima na trajleru.

 

Osiguravatelj koji osigurava teret ne osigurava treće osobe već samo teret.

 

Sve bi završilo na privatnoj tužbi protiv vlasnika vozila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

hitno trebam pomoć....moga psa je prije dva mjeseca pregazio auto, pobjegao je iz dvorišta u trenutku kad nismo bili u blizini i nesreću nismo vidjeli!Policija nas je došla obavjestiti i zapisati podatke o vlasniku! Rekli su nam da se radi o autu marke Mazda 6 i da je razbijena maglenka,blatobran i maska. Ništa nismo potpisivali samo smo dali podatke jer nisu ni tražili...sada nakon dva mjeseca sam dobila uplatnicu Allianz osiguranja na 26 000 kn koju moram uplatiti u roku od 15 dana! Na uplatnici ne piše ništa u vezi štete na autu, štetu nisam ni vidjela samo na temelju toga što sam čula od policije. Navodno je vozio 50 na sat i usmrtio psa koji je preletio širinu ceste, radi se o njemačkom ovčaru... vjerujem da je šteta velika ali ne vjerujem da moram dati 26 000 kn bez ikakvog uvjerljivog obrazloženja, žiga ili potpisa,samo uplatnica! Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija