Jump to content

prijava zbog krađe koja nije napravljena


senssa

Preporučene objave

Stvari stoje ovako:

U prostoru gdje radim tvrde da nije uplaćeno nekoliko utržaka, koji su ukupnog iznosa oko 10 000 eura - nisu nam rekli točan iznos. Mi znamo da smo sve novce predali na banku, međutim nemamo nikakve dokaze, jer sve što dobijemo šaljemo u ured za računovodstvo.Zbog nekih firminih poslova novci su se uplačivali na tri načina - u trezor jedne banke, na šalter iste te banke, i na šalter druge banke.

Sada nam prijete da ako mi ne otkrijemo gdje je taj novac, da će nas kazneno prijaviti. Mi znamo da je sve predano, ali oni tvrde da se po izvodima banaka to ne vidi. Nikada do sada nismo imali nikakvih pravnih problema u nijednoj firmi u kojoj smo radili,a niti privatno pa molimo savjet što ako stvarno dođemo do suda, a nemamo dokaza da je novac predan?

Optužuje li se sve djelatnike te trgovine, ili samo zamjenika voditelja (voditelja nemamo)(koji nema nikakav potpisani papri da je zamjenik osim odluke direktora koja je bez žiga i potpisa)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Njihova prijetnja ako nema temelja nece proci dalje od prijave policiji. To naravno vrijedi ako je novac STVARNO uplacen kako ste rekli, na salter ili trezor. Ako dodje do prijave od strane poslodavca oni ce biti saslusani, vi cete biti saslusani i obavit ce se istrazne radnje potrazivanjem prometa po racunima poslovnih banaka te tvrtke ali i u njihovom knjigovodstvu.. Ako se promet po fakturama, dnevni obracun blagajne i uplate na racune u bankama poklapaju, nemate brige. Nadam se da tvrtka ima racunalnu kasu, da su svakodnevno zakljuceni prometi tako da nije moguce npr naknadno izdati fiktivne fakture (od strane poslodavca) po kojim bi vas sad teretili za toboznje nedostatke.

 

Ako ste sigurni da ste cisti i da nema nikakvih pravnih rupa u vasem obavljanju posla, samo odmahnite rukom i ne brinite. Teret dokazivanja krivnje je na tuzitelju (u ovom slucaju to je drzavno odvjetnistvo) koje nece niti podignuti optuzni prijedlog ako nema uvjeta za to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U cijeloj toj priči nas najviše pati što nemamo dokaze da je to predano. Oni su u početku tvrdili da je to zapelo u banci i da to pokušamo pronaći. Jer tvrde da se njihovi izvadci i izvadci banaka poklapaju i da novci nedostaju. A kako i rekoh nas najviše pati što nemamo dokaze da smo bilo što uplatili (niti ovo što kažu da imaju na izvodima, niti ono što kažu da nedostaje).

 

Zato se i pitamo:

Optužuje li se sve djelatnike te trgovine, ili samo zamjenika voditelja (voditelja nemamo)(koji nema nikakav potpisani papri da je zamjenik osim odluke direktora koja je bez žiga i potpisa)?

 

Kakva je uopće procedura kod takvih stvari i koliko to sve traje?

 

Što ako se nakon pokretanja postupka taj novac pronađe? Jesu li nas dužni obavijestiti o tome?

 

Što ako budemo optuženi, a nismo krivi? Što poslije toga?

 

Znamo da je puno pitanja, ali vjerujte po našim se glavama mota 1001 stvar.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija