Jump to content

izvanredni otkaz


crni1

Preporučene objave

Molim pomoć. Razjerešen sam sa mjesta člana uprave, prema ugovoru o radu nakon razrješenja trebao sam biti raspoređen na radno mjesto sukladno stručnoj spremi i kvalifikacijama. Nakon razješenja nisam raspoređen na novo radno mjesto niti mi je bilo ponuđeno bilo koje radno mjesto. Dobio sam odluku o izandrednom otkazu u kojoj se navodi da se raskida Ugovor o radu radniku (ime i prezime)koji je obavljao poslove direktora.

Je li trebao biti naveden broj ugovora koji se raskida, da li sam prije toga trebao biti raspoređen na neko drugo radno mjesto, pa mi se nakon toga raskinuti ugovor o radu ili je ovakav način zakonski u redu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naveli ste u naslovu da ste dobili izvanredni otkaz ( i to velikim slovima). U tom slučaju Vaš radni odnos (ukoliko je takav otkaz bio opravdan) kod tog poslodavca je prestao te on nije imao nikakvu obavezu zaposliti Vas na drugom radnom mjestu.

 

Ukoliko se pokaže (odnosno dokaže) da je izvanredni otkaz Ugovora bio nezakonit,poslodavac Vas je dužan vratiti na posao.

 

Napišite malo više informacija kako bi mogli dobiti kvalitetniji odgovor, pogotovo koji je razlog izvanrednog otkazivanja Ugovora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Od razrješenja do otkaza proteklo je cca.20 dana. U tome periodu sam bio "u zraku" tj. ne raspoređen.Iako sam prema ugovoru o radu trebao biti nakon razrješenja raspoređen na drugo radno mjesto. Sudski postupak je u tijeku, ali jednostavno pokušavam skupiti što više dokaza da je otkaz ne valjan, jer u mome slučaju sav teret dokazivanja je na meni, a ne na suprotnoj strani (kako bi trebalo biti prema zakonu)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko je razlog za razriješenje s mjesta direktora i razlog za izvanredni otkaz Ugovora o radu isti, izvanredni otkaz je nevažeći.

 

Naime, izvanredni otkaz poslodavac može dati u roku od 15 dana od saznanja za činjenicu na kojoj se otkaz temelji (po Vašem pisanju,prošlo je 20 dana).

 

Teret dokazivanja je na onoj strani koja je "dala" otkaz Ugovora, u ovome slučaju teret je na poslodavcu.

 

Napisali ste cca 20 dana.Provjerite koliko je prošlo TOČNO.

 

Ukoliko možete napisati koji su bili razlozi za razriješenje (može i na PM) kako bi Vam mogao dati kvalitetniji savjet jer postoji nekoliko slučajeva na koje se odnosi kazneni zakon.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija