Jump to content

cca 150 prekovremenih


blokada

Preporučene objave

Pozdrav,

 

radim vec 3 mjeseca u jednom bankarskoj ustanovi i imam ugovor do 31.01., no kako nema sanse da ostanem na radnom mjestu jer je nas vecina dobila posao samo zbog promjene zakona zanima me kako se isplacuju prekovremeni sati?

 

samo u 12 mjesecu imam preko 100 prekovremenih, rad blagdanom (štefanje), a oko 50-70 prekovremenih se skupilo u 10. i 11. mjesecu.

 

bila je neka prica kod nadredenih da cemo dobiti slobodne dane za te prekovremene, ali izgleda da ce to ostati samo na toj prici.

 

kakva je procedura da se plate svi prekovremeni s obzirom da nam je receno da se tjedno smije imati samo 10 prekovremenih?

 

Lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pošaljite poslodavcu Zahtjev za zaštitu prava u kojemu navedite prekovremene za 10. i 11. mjesec (nadam se da ste si vodili evidenciju) te zatražite isplatu naknade za iste.

Po isteku 15 dana od datuma uručenja Zahtjeva poslodavcu, ukoliko ne udovolji Vašem zahtjevu, šaljete prijavu državnom inspektoratu.

U slučaju spora oko radnog vremena teret dokazivanja je na poslodavcu.

 

U svakom slučaju, očekuje ih visoka kazna jer dopušteno je:

-do 8 sati tjedno

-do 32 sata mjesečno

-maksimalno 4 tjedna neprekidno (nakon kojeg su bili dužni obavijestiti inspektora rada o dužem trajnju prekovremenog te dobiti njihovu suglasnost)

 

:propis:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a što je sa ljudima koji rade mjesečno 210 - 220 sati,a na isplatnoj listi im se prikazuje 160 - 165 sati??

na kraju mjeseca dobe se rati na pregled i potpis i po tome se obračunava plača, ali ako se ne potpišeš, zna se kaj slijedi, plaću još i dobiš al nema produživanja ugovora nakon isteka istog!

 

isto tako ako pošalješ taj zahtej za zaštitu šrava bilo kojem današnjem poslodavcu a imaš ugovor na određeno, znaš da nema produživanja...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na žalost, Ugovor o radu na određeno vrijedi do točno određenog datuma koji je naveden u istom. Poslodavac nema nikakvu obavezu isti produžiti.

 

U ovome slučaju, pošaljite anonimno prijavu u državni inspektorat. Izlaskom na teren,ako se navedeno utvrdi,poslodavac plaća jako visoke kazne. Također može se govoriti i o kaznenoj odgovornosti poslodavca i odgovorne osobe poslodavca koja traži da se potpisom ovjeri neistiniti sadržaj (domena kaznenog zakona).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija