yasminkay objavljeno: 3. siječanj 2011. Dijeli objavljeno: 3. siječanj 2011. Molim savjet! Dobih Izvanparničnu nagodbu u dva primjerka na potpis, s tekstom u kojem preuzimam tuđi dug po diners kartici i obvezujem se na plaćanje minimalno 1000 kuna mjesečno do isplate duga...... Na dokumentu uredno moj OIB, ime, adresa i samo trebam potpisati..... Normalno da neću, jer nikad nikome nisam dozvolila da mi to napravi niti preuzela ničiji dug......niti namjeravam...... Da li je to kazneno , krivično ili kakvo djelo???? Tko je sve kriv: osoba dužnik, Diners, bilježnik?????? Kako se to bez mojeg potpisa uopće moglo dogodditi, da se već dođe na dokument u kojem samo ja trebam dati potpis, ovjeriti kod bilježnika i vratiti Dinersu...???? Normalno da su neugodni,Diners je to, vele to je moja i stvar onoga tko je dužan, pa nek to sami riješimo, da oni s tim nemaju ništa, da su oni sigurno postupili prema ovjerenim potpisima itd itd... a do mjerodavnih i šefa koji je potpisao s njihove strane dokument, ne može se ni doći....... Goniti????? Kako ??????? Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
felixx odgovoreno: 3. siječanj 2011. Dijeli odgovoreno: 3. siječanj 2011. Kako je kartičarska kuća 'došla' do vas? Tj. u kakvoj ste vezi sa tim dugom ? Nije mi jasno ima li kartičar kakve osnove za tužbu, ili se radi o pokušaju 'ako prođe, prođe'. Nevjerojatno je koliko ljudi se uplaši ovakvog dopisa i 'popuši' - potpiše tuđi dug pa ga onda i plaća. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Utjerivaczakona odgovoreno: 4. siječanj 2011. Dijeli odgovoreno: 4. siječanj 2011. Očito je da se radi tek o prijedlogu ugovora. Dakle nitko nije počinio nikakvo kazneno djelo sastavljanjem samog prijedloga. Taj prijedlog sadrži poptis Dinersa i to nije kazneno djelo. Ja mogu sastaviti 50 prijedloga ugovora,potpisati ih i slati naokolo pa tko pristane, super. Koliko sam shvatio Vaš potpis nitko nije stavio nigdje pa nema razloga za paniku niti za bilo kakvu pravnu reakciju. Mirno spavajte Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
yasminkay odgovoreno: 8. siječanj 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 8. siječanj 2011. Mirno ja spavam ali nisam zadovoljna samo s tim. Ipak bi netko trebao odgovarati, pa nisu to lihvari, nego ozbiljna kuća.... Ako se dokaže da je vlasnik kartice-duga i još netko u Dinersu to napravio s namjerom, da li je to kazneno djelo??' Pa što ja imam od toga da se oni duboko ispričavaju???? Vele da ne postoji nikakva dokumentacija na osnovu koje su mi poslali dokument na potpis.....To je uvredljivo!!!! Ma nije me valjda računalo izbacilo kao sretnog dobitnika izvanparnične nagodbe, tu ipak postoji namjera i to ne baš lijepa.... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
yasminkay odgovoreno: 8. siječanj 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 8. siječanj 2011. I ne znam što znači sastaviti prijedlog' U naslovu lijepo piše Izvanparnična nagodba. Jedini prijedlog je da ju ja potpiše, pošaljem bianco zadužnicu na 10000 kuna itd itd...... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
yasminkay odgovoreno: 8. siječanj 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 8. siječanj 2011. Jedina je veza da osoba koja ima karticu ne radi nigdje, da je napravila dug i da je mislila da ću nasjesti. Inače rodbina je u pitanju,,,, Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Utjerivaczakona odgovoreno: 9. siječanj 2011. Dijeli odgovoreno: 9. siječanj 2011. Opet kažem - kaznenog djela NEMA. Radi se o prijedlogu sudske nagodbe koju je predložio ili Diners ili dužnik. Sastavio ju je gotovo sigurno Diners, ali predložio vjerojatno dužnik (Vaša rodbina). Ljutili se Vi ili ne, nema kaznenog djela Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.