Jump to content

Desetnik il narednik


krco

Preporučene objave

Pozdrav Krco od Zagia87!

Kolega moram ti priznati da neznam kao si ti dobio čin ako nemaš riješen status HRVI jer kad sam se ja informirao u svojoj PU objašnjeno mi je da nema pravo na čin ako nemam riješen status HRVI (u mirovini od 10/2007, dragovoljac, opča nesposobnost 30%vojna 70%ostalo).Imam položeno zvanje za policijskog narednika koje radno mjesto sam obnašao prije i poslije polaganja, kad sam dobio rješenje za mirovinu nigdje mi nije navedeno da bi mi bio uračunat kakav čin. Znam da je postupak otprilike isti i kod drugih kolega iz moje PU koji su također umirovljeni i kod kojih im je čin tek uračunat kad su dobili drugostupanjsko rješenje o statusu HRVI-a.Što se tiče tvojeg čina ako je tako kako si napisao onda si zakinut jer si trebo dobiti veči čin. Vidi si odnos činova MUP-HV u temi Činovi MUP-HV.

:misli::kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 mjeseci kasnije...

Ako ste išli u mirovinu iz MUP-a i imate status HRVI imate pravo na čin prema PRAVILNIKU o odnosu policijskih zvanja pripadnika policije prema činovima pripadnika vojnih postrojbi radi utvrđivanja vrijednosnog boda u kojem se navodi da pripadniku Ministarstva s ostvarenim statusom hrvatskog ratnog invalida, kao početno zvanje, od kojeg se utvrđuje odgovarajuće više zvanje, u postupku ostvarivanja prava iz članka 3. ovoga Pravilnika, a u svezi određivanja vrijedonosnog boda iz članka 4. ovoga Pravilnika, uzima se njapovoljnije zvanje radnog mjesta na koje je bio raspoređen u razdoblju od 30. svibnja 1990. do 30. lipnja 1996. godine, ukoliko je ono za njega povoljnije." te isto tako pripadnicima MUP-a sa statusom HRVI utvrđuje zvanja kada isti odlazi u mirovinu i to pripadnik pričuvnog sastava - viši policijski narednik.

 

- lijep pozdrav i sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

najprije hvala vam što ste se javili..

imam 30 % RVI,a u rješenju o mirovini mi piše ustrojbeno mjesto vojnik jer sam bio u pričuvnoj brigadi HV (13 mjeseci).u Pravilniku ništa ne razumijem pa bi me zanimalo vaše mišljenje imam li pravo na čin;s obzirom da sam bio 70 dana 1991.pričuvni policajac. unaprijed hvala. pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pravilnik se odnosi na djelatnike MUP-a, i ako ste išli u mirovinu kao djelatnik MUP-a sa statusom RVI imate pravo na čin, te se pravilnik odnosi na vas,mišljenja sam , bili vi u MUP ili HV trebali ste dobiti najpovoljnije zvanje radnog mjesta na koje je ste bili raspoređeni u razdoblju od 30. svibnja 1990. do 30. lipnja 1996. godine, ukoliko je ono za vas povoljnije.

 

- možda netko iz HV zna više s obzirom da vam u rješenju o mirovini piše ustrojbeno mjesto vojnik .

 

- lijep pozdrav i sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija