Jump to content

ovrha nad neupisanim nekretninama - da li je moguće?


coffe

Preporučene objave

Trenutno mi "visi" nekoliko ovrha zbog raznih kredita i dugova, pa me zanima da li mi mogu sjesti na imovinu koja nije do kraja upisana na moje ime, odnosno u tkz. vanknjižnom je suvlasništvu?

Naime, sve nekretnine koje imam su nasljedstvo za koje nije do kraja riješena dokumentacija - zemljište nije upisano ili kuća nije legalizirana i slično, i sve su u suvlasništvu, pa me zanima može li takva imovina biti predmet ovrhe?

 

Budući za neke stvari privodimo kraju legalizaciju koja treba proći kroz ostavinski postupak, da li se mogu na ostavini odreći nasljedstva u korist sestre, a ona da mi darovnim ugovorom moj dio pokloni (ali taj ugovor da još ne provedemo u knjigama) pa da tako zaštitim imovinu? Ili da sve te postupke legalizacije stopiram dok ne dođu bolja vremena?

U slučaju da dođe do ovrhe, može li me "spasiti" to što su u suvlasništvu?

 

Dugove mislim polako otplaćivati iz plaće, to neka uzimaju, bitno mi je zaštiti nekretnine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

za sve što se u zemljišnim knjigama vodi i upisano je pod vašim imenom, makar bili suvlasnik, može biti ovršeno i vjerojatno bude ako oni to nanjuše. u tom slučaju će se ovršiti i pokušati prodati idealan dio vašeg suvlasništva(1/2 ili 1/3 ili već neki udio u nekretnini koji je naznačen u gruntovnom izvadku) dok ste u fazi postupka. pretpostavljam da se nekretnina vodi na roditelje i vi se tu ne spominjete, oni to nemogu ovršiti i da znaju da ste u postupku jer postupak još nije dovršen i pravomoćan. sa sestrom možete dogovoriti sve na što ona pristane i tako se izvučete od gubitka nekretnina. ako možete postupke stopirati još bolje.

nadam se da vas sestra voli kao što mene, vole moje.

 

sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija