Jump to content

deja vu- marihuana,ali sa nejasnocama


anubarak

Preporučene objave

dakle te kobne 2009 krajem srpnja na koncertu susretnem dva lika koja poznam davno iz srednje skole.. onako malo pripit lik mi ponudi dim i nakon 5 sekundi ulijece citava garda "civilnjaka" ko da smo dilali ispred vrtica.. Ja inace stvarno ne pusim i ne znam koji me vrag na to natjerao,ali uglavnom...bilo je 0.8 tog cuda izmjereno imam 28 godina danas,26 tada...

 

proslo je 18 mjeseci od tada i jucer mi je poslan poziv na prekrsajni sud,znam da zastara nije ;no moguce li je da radi tolikog perioda imam neke olakotne pogodnosti i uz to nikad nisam ni za sta osudjivan i koliko sanse imam da se izvucem samo sa nekom opomenom,uvjetnom ili necim trecim kao odbacivanjem prijave? student sam na zadnjoj godini faxa ,sam se financiram na jedvite jade i kaznu od 5000 kn platiti ne mogu,mogu jedino da si na zivo izvadim bubreg i stavim na stol.

 

hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

možete sve navesti. ali morate biti svjesni da vi sada imate 28g. i napominjete da ste student, da ste tada imali 20, a sada 22 cijenili bi vas ko mladjeg punoljetnika, studenta, osobu bez veceg zivotnog iskustva, neiskusnog... i mozda bi imali sanse se izvuci. ovako ce ispasti da do sad jos niste bili uhvaćeni, jer za osobu od 26 godina se smatra da zna šta želi u životu, a za vas će se smatrati da ste to željeli, da nije slučajna greška u vašem životu. dakle, male su šanse da nećete dobiti novčanu kaznu. sretno i pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

do 24 godine sam radio i ukazala mi se prilika za posao ,ali moram privesti studij kraju.. ne znam dal postoje neka pravila ko kad treba studirati i zavrsiti studij... dakako da se slazem da moje godine nisu olakotna pogodnost,ali postoje li drugi cimbenici koji utjecu na odluke suda(iskreno pojma nemam kako sud funkcionira,a citajuci po netu svasta nadjem)... ja i sada radim nesto ,uz studij, honorarno,ali ta primanja su mizerna... i ta novcana kazna jel moguce da se pretvori u neki dobrotvorni rad ili je 100% striktno da sud samo ceka novcane uplate. i ako bas dodje do novcane kazne koliko je rok uplate i posljedice izbjegavanja placanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trebas izraziti kajanje, da si samo isprobavao, da nisi stalni konzument (o tome da si samo isprobavao iznosis samo ako se nigdje ne spominje u tvojoj izjavi policiji i sl. da si stalni konzument ili ovisnik ). Ponesi indeks, pokaži da si student, da ti je ovo pouka i da ubuduce neces to radit niti da si u medjuvremenu pusio... Navedi sve što si ovdje naveo, da radis honorarno da bi se prehranio,(nemaš nikakave novčane pomoći od roditelja - nisi naveo,al pretpostavljam da je tako kad se sam financiraš). traži i oslobađanje od sudskih troškova (u općini podigni potvrdu o imovinskom stanju, izdavanje potvrde je besplatno, vidim da ti je ročište sutra pa ako ne stigneš izvaditi navedi da ćeš naknadno dostaviti potvrdu o imovinskom stanju, tu sud izlazi u susret). Važno je da izraziš kajanje i da ne poričeš radnju zbog koje ti sude, samo ublažavaš i navodiš sve olakotne okolnosti.

ako ne platiš kaznu zamjenjuje se novčana kazna sa kaznom zatvora. jedan dan 300 kuna, najmanje 3 dana. dakle, 5000 kuna = 17 dana zatvora!

Inače, znam za slučaj jedne osobe koja je dobila kaznu 10.000 kuna za posjedovanje marihuane pa je dobila dvije uplatnice od 5000 kuna. Morala je ta osoba platiti prvu 8 dana od dana primitka uplatnica, a drugu slijedeći mjesec i smanjili su joj za 300 kuna što je bila u pritvoru jedan dan.

Sretno i javi kako prođe.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dakle ispalo je ovako... posto sam pozvan na sud gdje prijava nije podnesena imao sam izbor ili dati svoju izjavu koju ce oni poslati na sud koji je nadlezan u drugom gradu ili da cekam poziv od nadleznog sudca i pred njim da se branim direktno. tako da sam izabrao drugu opciju i sad cu se ,kako mi je i ovaj sudac rekao, "naoruzati" obranom i papirima ,dakako i usmeno se pripremiti. I vidjeti koliko je moguce da mi se umanji kazna.. kazne su tocno onakve kakve ste vi tu napisali 5000kn min uz vanrednu mogucnost -placanja 1/3 sta iznosi 1700 kn i eventualno nekog obrocnog placanja. Eto sad cekam taj drugi poziv. Ako neko ima neki savjet dobrodosao je i hvala jos jednom Sepolco i svakome ko odluci dati nekakav savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema na čemu, ako vas još šta bude mučilo i zanimalo slobodno pitajte. Inače, dobro ste postupili što niste dali iskaz jer sud će više cijeniti vaš iskaz kad dodjete i date ga osobno. Ovako su to slova na papiru i lakše je kazniti osobu kad je ne vidite. Doduše, možda je to za vas veći trošak glede puta, ali opet su i veće šanse da vam kazna bude manja, a i bolje ćete se pripremiti. Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija