Jump to content

Prava iz mirovinskog osiguranja djelatnih vojnih osoba


legica22

Preporučene objave

Molim pomoć odvjetnika ili nekoga tko se razumije u ovo...Sigurno i vi ovdje znate kako je to spasti sa 10tis. na ni 3 tisuće :-o :tuzan:

 

Dakle, tata je zaposlen u vojsci (nadnarednik) i po svim uvjetima ima mogućnost otići u prijevremenu mirovinu. On to naravno ne želi, ali s obzirom na godine (47g) i staž (mislim da je od 1991.god u vojsci), došla je zapovijed da njih 10-ak MORA u mirovinu (prije par god.su ga isto tjerali u mirovinu..ali je uspješno preživio te trenutke..no čini se da je sada stvarno kraj).

 

Mislim da je prošle god. blokirana ta neka 'mirovina 6a' iz zakona o pravima iz mirovinskog osiguranja o djelatnim vojnim osobama...ali nisu rekli na koji rok... pa me zanima jel to još uvijek tako? Koji je zakon trenutno na snazi (iz koje godine)? Također kažu da se spominjao i neki Kolektivni ugovor za službenike i namještenike Zanima me i koliku otpremninu daju (prije su to bile cifre i od 120tisuća kn)?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bojim se da od otpremnine neće biti ništa naime ministar obrane ukinio je pravilnik o otpremninama sa 21.12.2009.g. što će reći da neće dobiti otpremninu od 525 kn po mjesecu rata niti 6 bruto plaća, mislim da mu sljedi uz častan otpust pravo na otpremninu od 3 prosječni plaće u RH što je nešto manje po 10 000 kn. a mirovina će vjerovatno biti po članku 6.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija