Jump to content

molim pomoć u vezi otkaza


gizmolino

Preporučene objave

Poštovanje forumašima,

mami je najavljen otkaz zbog gospodarskih razloga ( firmi je blokiran račun), ima 19 godina staža- od toga neprekinutog 10 godina. kod ovoga poslodavca je zaposlena točno 9 godina. Zanima me ima li pravo na otpremninu i u kojem iznosu' budući da su računi firme pod blokadom, smije li primiti plaću i eventualno otpremninu na ruke na isplatnicu. Ne planira ih tužiti jer je poslodavac bio do kraja korektan, ali ne želi niti ostati bez svojih prava. Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Idemo redom.

 

Otpremnina.

Radnica ima pravo na otpremninu. Ima pravo na 1/3 prosječne plaće isplaćene zadnja 3 mjeseca za svakih godinu dana koje je odradila kod tog poslodavca.

 

Plaća i otpremnina na ruke.

Zakoni ne propisuju obavezu da se plaća prima na tekući račun. Vaša majka smije primiti plaću "na ruke". Da li poslodavac smije isplatiti tako plaću i otpremninu,nisam siguran.Naime poslodavac ima obavezu polagati promet na žiro račun.

 

Otkazni rok.

Otkazni rok u ovom slučaju iznosi 2 mjeseca. Poslodavac može od radika tražiti da ne odradi isti, ali dužaj je isplatiti naknadu plaće za vrijeme trajanja istog.

 

U vezi s obavezama koje prolaze iz poslovanja obrta,obrtnik odgovara svom svojom imovinom. Za razliku od firme(dd,doo...) gdje se odgovara samo imovinom firme.Znači,u Vašem slučaju,ovrha se može provesti na bilo kojoj imovini koju obrtnik ima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija