Jump to content

Kako upisati vlasništvo ???


anonimno

Preporučene objave

Prije dvadeset godina kupio sam pola kuće i 150 čvh zemlje, te sastavio ugovor o kupnji sa vanknjižnim vlasnikom, platio sam porez na promet i ovjerio potpise.

Osoba od koje sam kupio nekretnine mi je predala ugovor sastavljen između nje i vlasnika koji je u međuvremenu umro, porez na promet je i za taj ugovor plaćen ali potpisi na tom ugovoru nisu ovjereni. U posjedovnom listu upisani su pokojni vlasnici i njihov sin, koji živi u drugom djelu premetne kuće, svaki sa po jednom polovicom vlasništva. Sve te godine ja živim u mirnom posjedu a zbog malih primanja ne mogu si priuštiti odvjetnika, osim da pokušam sa nekim raščistiti ako je to moguće uz postotak od prodaje (nekretnina je na atraktivnoj poziciji). Molim vas za savjet i unaprijed zahvaljujem

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam što bi rekao, no prilikom kupnje nekretnine nisu važni novci koji su plaćeni nego dali je kupljena nekretnina čista tj. nema suvlasnika znaći 1/1 vlasništvo, a kada se kupi onda se odmah vrši promjena vlasništva u gruntovnici.. gruntovni izvadak je glavna stvar u kupnji da se osoba uknjiži a sporedno je dali je netko platio nekretninu i dali je za to plaćen porez..

U tvom slučaju najbolje riješiti nagodbom, ali opet morate riješiti gruntovno vlasništvo jer nekretninu neće nitko takvu kupiti..

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko ste u dobrom odnosu sa sinom pokojnih prvotnih vlasnika koji živi u drugom dijelu kuće nećete imati većih problema, a ukoliko niste apelirajte na njiihovu ljudskost i moral da surađuju s Vama u ovom postupku. Kada postignete od njih suglasnost po tom pitanju, prošećite gradom, pokucajte na vrata manje zvučnih odvjetnika i probajte im izložiti svoj problem (koji to za njih i nije) i pitajte koliko bi Vas to došlo zaključno s upisom u zemljišne knjige i kada bi to moglo biti po prilici gotovo, jer ne drže se svi tarife kao pijan plota, a ima i onih spretnijih koji ipak na neki način surađuju s knjiškim moljcima iz nadležnih službi, pa ćete vjerojatno naići i na nekog koji/koja će Vam ponuditi i manju cijenu i brži rok. Probajte kod žena, one su manje pohlepne. Kada dođete do najbolje ponude koja Vam odgovara, od istog ili iste zatražite (ovaj outa ovjerenu) ponudu u kojoj će biti specificirana vrsta usluge i cijena, a po mogućnosti i aproksimativni rok ispunjenja, da ne bude iznenađenja i problema s cijenom kada usluga jednom bude obavljena. Sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija