Jump to content

preticanje i skretanje u lijevo sudar


Pacijent

Preporučene objave

Trebam pravni savjet? Prije par dana preticao sam vozilo koje je iznenada skrenulo lijevo i doslo je do sudara. Crta je isprekidana ali zbog tri prikljucka na cestu sa privatnog posjeda, nema znaka za dozvoljeno preticanje. Ravnice ima oko 800 metara i tu svi preticu ali ja ocito u krivo vrijeme. Alkohola nije bilo. Ja sam vec bio na lijevoj strani ceste kad je on iznenada i bez zmigavca skrenuo u lijevo. Imam 15tak metara kocenja na lijevoj strani ceste sto dokazuje da me je morao vidjeti i pustiti da prodjem i tek onda skrenuti. Znam da sam kriv, samo me zanima dali je krivnja 100% moja i koliku kaznu da ocekujem. Zanima me je li krivnja djelomicno i njegova jer razlog sa sudar moze biti i njegovo skretanje bez provjere da li je tu radnju moguče obaviti sigurno za ostale ucesnike u prometu i cinjenica da nisam kocio, udario bih ga u prvi lijevi branik sto bi znacilo da sam mu vec bio u mrtvom kutu? Prihvacam sve savjete sto reci na sudu kao olakotne okolnosti da kazna bude manja. Procitao sam slicnu temu na forumu, ali moja je malo drugacija i ja sam u ulozi okrivljenika a ne ostecenoga pa bih vas molio da mi odgovorite. Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam jos dobio nista od policije pa nisam ni ja siguran da sam okrivljenik. Osiguranje me je zvalo da napisem svoje vidjenje situacije i ja sam napisao isto sto i vama. Mislim da sam kriv jer je mjesto na koje je on skretao skolsko igraliste a pred skolom se ne pretice iako su tad bili praznici i bila je nedjelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

po meni:

oko 15 metara trag kočenja je brzina negdje oko 50 km/h znači na samoj si granici dopuštenog, ako si već bio u lijevoj traci (što će se vidjeti po tragovima) onda bi trebao dobiti samo kaznu za pretjecanje na dijelu gdje je to zabranjeno (puna crta)!!!! osim ako nije bilo više toga-kolona, ograničenje od 40km/h zbog škole i sl.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije bila kolona,samo on i ja. Skola je tamo, a on se je vukao 10, 20 kmh po cesti. Jeli uzrok nesreci moje preticanje gdje nije dozvoljeno ili njegovo skretanje bez provjere? Dali mi se isplati zaliti ako policija kaze da sam kriv ja a osiguranje kaze da je krivnja djelomicno njegova a vise moja (moja polica tereti njegovu stetu)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija